Farväl till Glencove

Författare

Joan O'Neill

Översättare

Madeleine Reinholdson

Farväl till Glencove

Svenska

2002-05-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Översättare

Madeleine Reinholdson

Författare

Publiceringsdatum

2002-05-22

Bokinformation

Originaltitel

Leaving home.

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789172632882

Antal Sidor

348

Vikt (kg)

0.184

Höjd (mm)

180

Böcker av författaren

Om boken

I det lilla irländska samhället Glencove växte de tre väninnorna Clare, Eve och Pauline upp. Efter skiftande upplevelser i London och USA har både Eve och Pauline återvänt till födelsestaden. Men skuggor ur det förflutna hotar kärleken och framtiden för dem båda.
Eve Furlong har äntligen nått den trygga hamnen i sitt äktenskap med ungdomskärleken David. Tillsammans med dottern Katie tycks de utgöra den perfekta familjen. Men Eve vill också fortsätta sitt liv som självständig yrkeskvinna. Det café hon öppnat är framgångsrikt och hennes planer växer alltmer. Den enda som kan sätta käppar i hjulet för henne är svärfadern som gärna själv vill vara den som får Glencove att expandera. Även för Pauline Quik tycks livet till slut flyta i lugna banor. Efter landsflykten till Amerika är hon nu åter hemma i Glencove och en ordnad tillvaro. Snart kommer sonen efter. Men när Scully, mannen från hennes tidigare liv, dyker upp tycks nya katastrofer hota... De två väninnorna kämpar gemensamt mot fördomar och sitt förflutna, för kärleken och framtiden.
När tidvattnet vänder är Joan O'Neills andra bok om okuvlig vänskap och kärlek i den lilla irländska staden Glencove.

Läs mer

Joan O'Neill

När tidvattnet vänder

Om boken

De tre flickorna bryter upp från sin skyddade värld i den lilla staden Glencove under det omvälvande slutet av 1960-talet. Clare är den mest begåvade: ett stipendium vid musikhögskolan i London erbjuder flykt från besvärliga familjeföhållanden. Pauline är den upproriska: hon slutar skolan för att arbeta på puben. Eve har allt: hon är rik, vacker och skärpt. Men hennes mors sorg och faderns ständiga frånvaro driver henne att försöka skapa ett nytt liv i London...

Läs mer

Farväl till Glencove

Joan O'Neill

Farväl till Glencove