Gåva från havet

Författare

Anne Morrow Lindbergh

Anne Morrow Lindbergh

Översättare

Cilla Johnson

Gåva från havet

2006-04-27

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Anne Morrow Lindbergh

,  

Anne Morrow Lindbergh

Publiceringsdatum

2006-04-27

Översättare

Cilla Johnson

Kategori

Romaner

Bokinformation

Originaltitel

Gift from the sea

Originalspråk

Engelska

Inläsare

Anita Björk

Produktdetaljer

ISBN

9789173131636

Böcker av författaren

Om boken

En klassisk tanke- och andaktsbok om kvinnor och kvinnans situation som i generation efter generation skänkt tröst och vägledning för läsare över hela världen. Nu i nyutgåva till femtioårsjubileet av den svenska originalutgåvan.

Under några ensliga sommarveckor i en stuga vid havsstranden funderade Anne Morrow Lindbergh över sin egen situation, över kvinnans situation. Resultatet blev tanke- och trösteboken Gåva från havet. Hundratusentals läsare och framförallt läsarinnor i alla länder har hämtat tröst och styrka ur den. I ett efterord skrivet tjugo år efter originalutgåvan reflekterar författarinnan över en värld som på två decennier har blivit totalt förändrad -- utom när det gäller kvinnans djupa behov att förverkliga sig själv, att om och om igen lära sig den smärtsamma läxan att "kvinnan måste bli myndig på egen hand -- hon måste ensam finna sitt sanna centrum". Och ytterligare en generation senare, femtio år efter originalutgåvan, konstaterar Anne Morrow Lindberghs dotter Reeve i ett nyskrivet förord att boken har samma giltighet för tvåtusentalets kvinnor.
"Gåva från havet är en modern kvinnospegel, en andaktsbok och en tankeställare", skrev Stig Ahlgren i Vecko-Journalen vid den svenska originalutgåvan 1956. Denna presentvolym utges till femtioårsjubiléet och släpps lagom till Mors dag.

Anne Morrow Lindbergh, 1906--2001, var gift med den svenskättade flygaren Charles Lindbergh, mor till fem barn, flygare, resenär, äventyrerska och livskonstnär samt författare till ett tiotal framgångsrika böcker.

Läs mer

Anne Morrow Lindbergh, Anne Morrow Lindbergh

Gåva från havet