Emma Gustafsson

Foto: David Möller

Utforska författaren

Emma Gustafsson, född 1978 i Örebro, bodde i Brighton i England i över tio år och utbildade sig där inom teater och performancekonst. Hon var tidigare verksam som dramatiker, och hennes pjäs “Chicken” sattes upp av Länsteatern i Örebro 2004. Hon jobbar som översättare och lektör och bor med man och hund i Skåne.

Utgivning

Om boken

Janne tar sin tillflykt till en stuga i Närke för att återhämta sig från en tragisk förlust. Han är deckarförfattare och hoppas att det manus han börjat på kan bli en väg ut ur det mörker han har befunnit sig i så länge. Äntligen ska han få vara ifred med sina tankar.
Fia är nöjd med att hon lyckats få sin stuga uthyrd under hela sommarperioden. Det är en nödvändig inkomst i väntan på att snickerifirman ska gå med vinst. Men hon ljög i annonsen. Det är inte alls långt till närmsta granne som hon skrev, hon och dottern Lo kommer bo i ladan på tomten intill. Hon har just betalat av den sista skulden hos Kronofogden, så att åka iväg någonstans är inte att tänka på.Janne får ingen vidare ro att skriva eftersom Lo inte verkar införstådd med att ladan är hennes hem över sommaren, utan allt som oftast släntrar över till Janne. Med lite hjälp från henne kommer Janne och Fia varandra allt närmare. Och trots att ingen av dem räknat med det kommer den här sommaren förändra alla deras liv.Outsäglig sorg och saknad är en vacker relationsroman om kärlek, sorg, klass, kreativitet och om att gå vidare efter både små och stora katastrofer.

Läs mer

Emma Gustafsson

Outsäglig sorg och saknad

Nyheter

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker

NyheterBoknyheter