Erik Granqvist

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Erik Granqvist är tidigare ishockeymålvakt, numera hockeyexpert på Viaplay och målvaktscoach. Han har en diger meritlista som tränare för flera SHL-klubbar som Färjestad och Rögle samt Tre Kronor. Dessutom driver han en utvecklingscamp för ishockeymålvakter varje sommar.

Utgivning

Om boken

Ishockeyexperten Erik Granqvist kunde sitta på flygplan och tänka: Hoppas att vi störtar. Så djup var smärtan efter övergreppet han upplevt i ett omklädningsrum. I många år gömde han undan traumat.
Nu vägrar han att vara tyst. För när Erik gick ut och berättade om övergreppet fick han inte bara nedsättande kommentarer från personer som ansåg att han förtalade sporten, han fick också skickat till sig mängder av berättelser från andra idrottsutövare som varit med om liknande upplevelser.I den här boken berättar Erik öppet om livet före, under och efter övergreppet. Om hur något som pågick i minuter kom att påverka ett helt liv. Om en ständig jakt på kickar i ett försök att leva vidare efter traumat. Men boken handlar också om hur Idrottssverige såg och ser mellan fingrarna på machokulturen i omklädningsrummen. Om mobbning, dolda övergrepp och en tystnadskultur som fortfarande lever.

Läs mer

Johan Esk, Erik Granqvist

Inkilad

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

30 januari 2023

Våra nya böcker i februari

NyheterBoknyheter