Grynet Molvig

Foto: Mats Bäcker

Utforska författaren

Grynet Molvig (f.1942) är en norsk sångerska och skådespelerska. Hon slog igenom som jazz- och popsångerska i Norge i början av 1960-talet, men har sedan dess främst varit verksam i Sverige och samarbetat med bl.a. Povel Ramel, Hasse & Tage och Monica Zetterlund. Våren 2024 medverkar hon i Tjechovs Tre systrar på Stockholms stadsteater, och under 2025 kommer hon att spela Riksteaterns uppsättning av Lång dags färd mot natt tillsammans med Krister Henriksson.

Utgivning

Om boken

”Jag började göra mig märkvärdig på allvar vid tolv års ålder. Sedan dess har jag gjort mig märkvärdig mest hela tiden som sångerska och skådespelerska.
Jag har fått möta begåvade, spännande människor – har också råkat ut för några skitstövlar. Jag har upplevt scenskräck, premiärnerver, prestationsångest, hopp, förtvivlan och tillkortakommanden. Men jag har också upplevt de euforiska, berusande lyckotopparna, den obeskrivliga värmen när publiken skrattar och kanske gråter med mig …Jag heter Anna Kristin. Men alla kallar mig Grynet.”Grynet Molvig är en av våra mest folkkära skådespelare och sångerskor, med en snart 70-årig karriär men fortfarande mitt i steget. Här berättar hon om vägen från uppväxten på den lilla gården i Norge till de stora scenerna och samarbetena med Povel Ramel, Hasse & Tage, Beppe Wolgers och Gösta Ekman. Om att ständigt vara i rampljuset, på gott och ont, om kärleken till musiken och om varför hon fortfarande har så roligt.

Läs mer

Grynet Molvig

Alla kallar mig Grynet

Nyheter

Foto: Mats Bäcker

11 april 2024

Grynet Molvig ger ut självbiografi på Norstedts

Nyheter