Hedvig Hedqvist

Foto: Kajsa Göransson

Utforska författaren

Hedvig Hedqvist (f. 1940) är journalist och författare och specialiserad inom design och arkitektur. Hon är designutbildad i Köpenhamn, har varit chef för Kooperativa förbundets textila ateljé, och arbetat för Marimekko och Mahjong. Som journalist arbetade hon på Svenska Dagbladet i flera decennier och hon har medverkat i Femina, Vi och Sköna hem. Hon praktiserade som ung på Svenskt Tenn.

Utgivning

Om boken

Estrid Ericson är en centralfigur inom svensk design och genom hennes livsverk Svenskt Tenn är arvet i högsta grad levande. Men vem var Estrid själv? I den här boken berättas om hennes hela liv, i text och bild. En oerhört vacker och fascinerande historia om en stil- och målmedveten kvinna som lyckades skapa något beständigt i en tid i ständig framåtrörelse.
I den här personliga biografin får vi komma nära Estrid Ericson, på ett nytt vis. Det spännande samarbetet med Josef Frank och andra formgivare, och hur hon byggde upp sitt livsverk. Hedvig Hedqvist beskriver hur Ericson var med och skapade bilden av modern svensk form under 1900-talet, hennes syn på skönhet, funktion och hantverkets betydelse. Men i den här biografin tar också andra mer privata stråk plats, som hennes nära relationer och äktenskap, och berättelsen om det älskade sommarhuset Tolvekarna på Tyresö, vars trädgård kom att prägla butikens utveckling.

Läs mer

Hedvig Hedqvist

Estrid Ericson − en biografi

Nyheter

Foto: Stellan Herner

30 augusti 2023

Våra nya böcker i september 2023

NyheterBoknyheter