Jonas Parandian

Foto: Martin Stenmark

Utforska författaren

Jonas Parandian, Naprapat-Jonas, arbetar med att vägleda patienter mot en hälsosammare livsstil. Han delar generöst med sig av verktyg och sin kunskap för att patienten ska nå en djupare förståelse för kroppen, och i över 16 år har han hjälpt såväl elitidrottare som personer med komplicerad skadehistorik att bli friskare och starkare. Han vill lära oss att lyssna till kroppens egen visdom genom att utforska både rörelse och stillhet.

Jonas har varit återkommande expert i tv-sofforna och en av deltagarna i Ensam i vildmarken, ett program där deltagarna måste klara sig helt själva i den nordnorska vildmarken utan mat eller kontakt med omvärlden.

Utgivning

Om boken

En inspirerande hälsobok som motiverar dig att lyssna till kroppens egen visdom. Hur kan du leva ett liv som är starkare, friskare och lyckligare? I stället för att söka sig utåt och lyssna på olika experter vill Jonas "Naprapat-Jonas" Parandian att du ska hitta svaren inom dig själv. Med en djupare förståelse för din egen kropp har du kommit en bra bit på vägen.
Boken innehåller både teori och praktiska övningar, men är långt ifrån en klassisk träningsbok. Här får du i stället också lära dig om kraften i stillhet. Först när ditt nervsystem känner sig tryggt och säkert kan det främja kroppens unika förmåga till läkning. Det kan du uppnå med lättillgängliga verktyg som närvaro, natur och andningsövningar.Rörelse är som medicin för våra kroppar. I rörelsedelen introducerar Jonas principer för hur du genom att utmana dig och nyfiket utforska nya rörelser kan stärka och läka kroppen. Hur du - genom att se på smärta som en vägvisare i stället för en fiende - får en djupare förståelse för kroppens signaler, och uppnår ökad motståndskraft och läkning.Naprapat-Jonas arbetar med att vägleda patienter mot en hälsosammare livsstil. Han delar generöst med sig av verktyg och sin kunskap för att patienten ska nå en djupare förståelse för kroppen, och i många år har han hjälpt såväl elitidrottare som personer med komplicerad skadehistorik att bli friskare och starkare.

Läs mer

Jonas Parandian

Stillhet & rörelse