Kajsa Sundin

Foto: Elvira Glänte

Utforska författaren

Kajsa Sundin skriver både poesi och prosa och har arbetat med transmediala och platsspecifika verk. Hon debuterade med Definition 2007 och gav 2018 ut romanen För att de ville det. Hennes senaste publikation är den grafiska diktboken Vems ansikte är det? Kajsa Sundin är också verksam som översättare och har bland annat översatt Etel Adnans klassiska roman Sitt Marie-Rose.

Utgivning

Om boken

”Många har genom historien ridit iväg med en älskare på en vit häst och lämnat sin familj bakom sig. Det visste hon och det förändrade ingenting.”
I Kajsa Sundins poesibok berättas en kärlekshistoria. Det finns en mor som har en affär. En dag kommer någon in och förälskelsen slår ner som en blixt. Mitt i en ensamstående mammas höghusliv störtar den romantiska kärleken in med sitt hopp och sin eld och sina villfarelser. Passionen påverkar både de som står utanför förälskelsen och de som är i den. Det är inte lätt utan svårt. Det är ett försök. Det är meningen med livet. Så var det redan på 1500-talet. I dialog med den italienska renässanspoeten Gaspara Stampa skriver Kajsa Sundin kärleksdikter som både besjunger, ifrågasätter och skojar med förälskelsen som ideal och praktik.

Läs mer

Kajsa Sundin

Hennes affär