Staffan Heimerson

Utforska författaren

Staffan Heimerson är en av Sveriges mest kända journalister med ett förflutet på bl.a Aftonbladet där han fortfarande regelbundet kåserar. Han har i många år varit utlandskorrespondent för Sveriges Radio, i både Asien och Amerika. Han brukar kallas för världsreportern - därför att han varit överallt! Han har varit reporter i ett tjugotal krig och belönats med Stora journalistpriset.

Utgivning

Om boken

En samling kåserier ur böckerna Kattguld och En god katt förlänger livet av Anna-Lena Brundin & Staffan Heimerson.

Det finns över en miljon katter i Sverige.
Enfärgade, randiga, personliga, egensinniga, keliga, spinnande, klättrande, klösande...
Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet.
Lyssna på komikern och författaren Anna-Lena Brundin och världsreportern och resenären Staffan Heimerson när de med värme och mycket kärlek berättar om Bosse, Mjau och andra härliga katter.

Läs mer

Staffan Heimerson, Anna-Lena Brundin

22 Katter i samma låda

Om boken

I världens vildaste land möter Staffan Heimerson talibaner och terrorister. Han ser opiumodlande bönder och CIA-agenter, en åldrad kung och godhjärtade svenskar.
Han intervjuar kvinnor som nyss slängt burkan och dem som behållit den på. Och han deltar i jakten på Usama bin Ladin. Resor på farliga vägar tar honom till mulla Omars paradis och till slutslaget på berget Tora Bora, till platsen där Buddhorna sprängdes och till ett Kabul dit hoppet återvänder.

Direkt efter den 11 september 2001 fick Heimerson Aftonbladets marschorder: Skildra Afghanistan i krig … och i fred om det blir en sådan. "Jag hittade ett Absurdistan ..."

Läs mer

Promenad i Absurdistan

Staffan Heimerson

Promenad i Absurdistan

Om boken

En resebok om mat! Här beskriver utrikeskorrespondenten Staffan Heimerson ett otal dråpliga, smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. ("Fnissa gärna. Men det är sant när jag säger att jag gav mig ut på livets ocean med utslagna gomsegel...") Och Rikard Nilsson förklarar, svarar på Staffans frågor om märkliga rätter, reder ut och ger tips och recept. Ur det digra innehållet: Smörrebröd räddar livet på Mount Everest, grillning i Australien, restaurangkultur i ett krigsdrabbat Sarajevo, boxern Chico i Torremolinos som var en riktig gourmet, vitlöksfest i Gascogne, festmåltid à la Frithiof Andersson vid Rio de la Plata, vad som betraktas som en katastrof i njutningslandet Danmark, vad det traditionella Amish-folket bjuder på, Transsibiriska järnvägens digra matsedlar, och framförallt - fler fingrar i såsen! Samt hur Staffan Heimerson lyckades förstöra Roms bästa krog. Staffan Heimerson är journalist, författare och utrikeskorrespondent och välkänd för det läsande och radiolyssnande svenska folket. Rikard Nilsson driver den premierade restaurangen Kattegatt gastronomi och logi i Torekov, han har mottagit Gastronomiska akademiens guldmedalj 1999 och är hela Sveriges TV-kock i programmet Aspegren mitt i maten.

Läs mer

Kastrullresorna

Staffan Heimerson, Rikard Nilsson, André Prah

Kastrullresorna