22 Katter i samma låda

Författare

Staffan Heimerson

Anna-Lena Brundin

22 Katter i samma låda

Svenska

2007-07-19

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Noveller

Författare

Publiceringsdatum

2007-07-19

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Inläsare

Staffan Heimerson, Anna-Lena Brundin

Format

Ljudbok, ,

Produktdetaljer

ISBN

9789185430161

Böcker av författaren

Om boken

Efter stora umbäranden har Anki äntligen lyckats ta körkort – något som ska firas med husbilssemester! Likt ett svensk Thelma & Louise drar radarparet Anki & Rose-Marie söderut för att överraska Rose-Maries Las Palmas-flirt, Günther. Men vägen genom Tyskland visar sig bli lite väl strapatsrik. Intet ont anande dras de in i terroristsammansvärjningar och lidelsefulla swingerssällskap. Samtidigt fruktar Anki för hjärtevännens Karstens liv. Han befinner sig ensam på Nordsjön i en segelbåt mitt i en rytande storm. Plötsligt upphör all mobilkontakt ...
Anki åker till Skummeslöv är tredje delen i serien om Anki.

Läs mer

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Skummeslöv

Om boken

"en berättelse med mycket humor och värme där det ständigt händer dråpliga saker" Betyg: 4/5 BTJ
Efter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie har Anki återfått aptiten på livet. Nu ska de möta våren i Paris. Det kan ju inte vara helt fel att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och trängas med kändisar under stadens världsberömda modevecka istället för att stå på frisersalongen Saxåfön och klippa kluvna hårtoppar på vanligt folk.Paris sägs dessutom vara de älskandes stad (som om det inte skulle gå att hitta romantik i Hallsberg eller Trelleborg?). Och när Anki träffar en stilig fransman på en bar börjar hon tänka att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: "Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.”Anki åker till Paris är en underfundig, charmig och kaxig berättelse om att det aldrig är försent att leva livet.

Läs mer

Anki åker till Paris

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Paris

Om boken

Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.
Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Läs mer

Anki åker till Las Palmas

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Las Palmas

Om boken

En samling kåserier ur böckerna Kattguld och En god katt förlänger livet av Anna-Lena Brundin & Staffan Heimerson.

Det finns över en miljon katter i Sverige.
Enfärgade, randiga, personliga, egensinniga, keliga, spinnande, klättrande, klösande...
Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet.
Lyssna på komikern och författaren Anna-Lena Brundin och världsreportern och resenären Staffan Heimerson när de med värme och mycket kärlek berättar om Bosse, Mjau och andra härliga katter.

Läs mer

22 Katter i samma låda

Staffan Heimerson, Anna-Lena Brundin

22 Katter i samma låda

Om boken

I världens vildaste land möter Staffan Heimerson talibaner och terrorister. Han ser opiumodlande bönder och CIA-agenter, en åldrad kung och godhjärtade svenskar.
Han intervjuar kvinnor som nyss slängt burkan och dem som behållit den på. Och han deltar i jakten på Usama bin Ladin. Resor på farliga vägar tar honom till mulla Omars paradis och till slutslaget på berget Tora Bora, till platsen där Buddhorna sprängdes och till ett Kabul dit hoppet återvänder.

Direkt efter den 11 september 2001 fick Heimerson Aftonbladets marschorder: Skildra Afghanistan i krig … och i fred om det blir en sådan. "Jag hittade ett Absurdistan ..."

Läs mer

Promenad i Absurdistan

Staffan Heimerson

Promenad i Absurdistan

Om boken

Skratt - Värme - Hopp
Först tänkte jag bara skriva en rolig bok om ett barns väg
till livet. Men sen kom jag att tänka på att vägen dit är ganska lång. Därför beslutade jag mig för att istället skriva en bok om helt vanliga människor som möts och blir kära i varandra, som kanske gifter sig och som skaffar barn.
Och det finns ju så mycket dråpligt i detta: Hur han måste sälja sin tvåsitsiga sportbil och köpa en Volvo kombi.
Hur hon har skyhöga förväntningar - som han inte har en susning om. Hur hon respektive han personlighetsförändras under graviditeten. Hur inbitna stadsbor väljer att flytta till hus. Jag skriver om alla möjliga, för alla möjliga.
Om min svåger, som började i fel ände.
Om min brevvän som blev lesbisk. Om mig själv.
Om mannen som blev skengravid.
Om paret som filmade sin förlossning.
Om flickan som blev på smällen ...
Ja, helt vanliga historier, men ändå så olika.

Läs mer

Det svider lite

Anna-Lena Brundin

Det svider lite

Om boken

En resebok om mat! Här beskriver utrikeskorrespondenten Staffan Heimerson ett otal dråpliga, smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. ("Fnissa gärna. Men det är sant när jag säger att jag gav mig ut på livets ocean med utslagna gomsegel...") Och Rikard Nilsson förklarar, svarar på Staffans frågor om märkliga rätter, reder ut och ger tips och recept. Ur det digra innehållet: Smörrebröd räddar livet på Mount Everest, grillning i Australien, restaurangkultur i ett krigsdrabbat Sarajevo, boxern Chico i Torremolinos som var en riktig gourmet, vitlöksfest i Gascogne, festmåltid à la Frithiof Andersson vid Rio de la Plata, vad som betraktas som en katastrof i njutningslandet Danmark, vad det traditionella Amish-folket bjuder på, Transsibiriska järnvägens digra matsedlar, och framförallt - fler fingrar i såsen! Samt hur Staffan Heimerson lyckades förstöra Roms bästa krog. Staffan Heimerson är journalist, författare och utrikeskorrespondent och välkänd för det läsande och radiolyssnande svenska folket. Rikard Nilsson driver den premierade restaurangen Kattegatt gastronomi och logi i Torekov, han har mottagit Gastronomiska akademiens guldmedalj 1999 och är hela Sveriges TV-kock i programmet Aspegren mitt i maten.

Läs mer

Kastrullresorna

Staffan Heimerson, Rikard Nilsson, André Prah

Kastrullresorna