Anna-Lena Brundin

Utforska författaren

Komikern, sångerskan och författaren Anna-Lena Brundin dök upp för en bred svensk publik i mitten på 80-talet som den skånska halvan i komikerparet Nancy & Carina.Hon har medverkat i tv-produktioner som bland annat adventskalendern Mysteriet på Greveholm, Söndagsöppet och Släng dig i brunnen!. Som sångerska har hon gett ut tre skivor - efter Edit Piaf och argentinsk tango blev det country & western. Som författare har hon flera böcker bakom sig,bl a kritikerrosade romanen Kvinna eller försvinna.I april 2003 kom hennes senaste bok Anna-Lena från Montmartre. Under Svenska Standup Galan 2004 utsågs Anna-Lena Brundin till årets kvinnliga komiker med motiveringen: "För hennes stora nyutveckling och mod att våga testa nytt".

Utgivning

Om boken

Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.
Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Läs mer

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Las Palmas

Om boken

En samling kåserier ur böckerna Kattguld och En god katt förlänger livet av Anna-Lena Brundin & Staffan Heimerson.

Det finns över en miljon katter i Sverige.
Enfärgade, randiga, personliga, egensinniga, keliga, spinnande, klättrande, klösande...
Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet.
Lyssna på komikern och författaren Anna-Lena Brundin och världsreportern och resenären Staffan Heimerson när de med värme och mycket kärlek berättar om Bosse, Mjau och andra härliga katter.

Läs mer

22 Katter i samma låda

Staffan Heimerson, Anna-Lena Brundin

22 Katter i samma låda

Om boken

Skratt - Värme - Hopp
Först tänkte jag bara skriva en rolig bok om ett barns väg
till livet. Men sen kom jag att tänka på att vägen dit är ganska lång. Därför beslutade jag mig för att istället skriva en bok om helt vanliga människor som möts och blir kära i varandra, som kanske gifter sig och som skaffar barn.
Och det finns ju så mycket dråpligt i detta: Hur han måste sälja sin tvåsitsiga sportbil och köpa en Volvo kombi.
Hur hon har skyhöga förväntningar - som han inte har en susning om. Hur hon respektive han personlighetsförändras under graviditeten. Hur inbitna stadsbor väljer att flytta till hus. Jag skriver om alla möjliga, för alla möjliga.
Om min svåger, som började i fel ände.
Om min brevvän som blev lesbisk. Om mig själv.
Om mannen som blev skengravid.
Om paret som filmade sin förlossning.
Om flickan som blev på smällen ...
Ja, helt vanliga historier, men ändå så olika.

Läs mer

Det svider lite

Anna-Lena Brundin

Det svider lite