Anna-Lena Brundin

Foto: Kateryna Kryvenko

Utforska författaren

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd är två Lundafödda humorister med en djupt rotad kärlek till ordet, musiken och Frankrike. Anna-Lena debuterade 1993 i bokform med Nej tack, jag åt nyss och Jan året därpå med Polsk jazz & andra berättelser. Sedan dess har Anna-Lena givit ut 11 böcker och Jan 25. Tillsammans skriver de den populära serien om Anki. Första romanen, Anki åker till Paris, kom 2022.

Utgivning

Om boken

"en berättelse med mycket humor och värme där det ständigt händer dråpliga saker"
Betyg: 4/5 BTJEfter att ha blivit änka och rest på sin allra första utlandsresa ihop med väninnan Rose-Marie har Anki återfått aptiten på livet. Nu ska de möta våren i Paris. Det kan ju inte vara helt fel att sippa bubbel vid ett cafébord i Montmartre och trängas med kändisar under stadens världsberömda modevecka istället för att stå på frisersalongen Saxåfön och klippa kluvna hårtoppar på vanligt folk.Paris sägs dessutom vara de älskandes stad (som om det inte skulle gå att hitta romantik i Hallsberg eller Trelleborg?). Och när Anki träffar en stilig fransman på en bar börjar hon tänka att hon faktiskt kanske är någon som andra vill ha. Eller som hon själv säger: "Jag är huvudperson i min egen pjäs och står i strålkastarljuset, mitt på scen och vill göra det bästa av mitt liv. Jag är trött på att vänta. Det är min dröm som räknas nu.”Anki åker till Paris är en underfundig, charmig och kaxig berättelse om att det aldrig är försent att leva livet.

Läs mer

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Paris

Om boken

Några dagar före julafton sitter den nyblivna änkan och frisören Anki på ett plan på väg till Las Palmas tillsammans med sin väninna Rose-Marie. De ska skippa julfirandet och byta ut glöggen mot sangria och dopp i grytan mot dopp i poolen. Medan Ankis man Håkan levde blev det inte så många resor, det blev inte så mycket av någonting med honom faktiskt. Livet rullade på utan vare sig toppar eller dalar.
Anki har inga större förväntningar på resan, eller på livet över huvud taget, men snart visar sig vistelsen på Kanarieöarna ha mer att erbjuda än spanska tapas och vackra vyer. Och när hon får veta saker om Håkan som hon inte alls kände till börjar hon inse att de begränsningar man har i livet framför allt är de man själv sätter upp.

Läs mer

Anki åker till Las Palmas

Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd

Anki åker till Las Palmas

Om boken

En samling kåserier ur böckerna Kattguld och En god katt förlänger livet av Anna-Lena Brundin & Staffan Heimerson.

Det finns över en miljon katter i Sverige.
Enfärgade, randiga, personliga, egensinniga, keliga, spinnande, klättrande, klösande...
Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet.
Lyssna på komikern och författaren Anna-Lena Brundin och världsreportern och resenären Staffan Heimerson när de med värme och mycket kärlek berättar om Bosse, Mjau och andra härliga katter.

Läs mer

22 Katter i samma låda

Staffan Heimerson, Anna-Lena Brundin

22 Katter i samma låda

Om boken

Skratt - Värme - Hopp
Först tänkte jag bara skriva en rolig bok om ett barns väg
till livet. Men sen kom jag att tänka på att vägen dit är ganska lång. Därför beslutade jag mig för att istället skriva en bok om helt vanliga människor som möts och blir kära i varandra, som kanske gifter sig och som skaffar barn.
Och det finns ju så mycket dråpligt i detta: Hur han måste sälja sin tvåsitsiga sportbil och köpa en Volvo kombi.
Hur hon har skyhöga förväntningar - som han inte har en susning om. Hur hon respektive han personlighetsförändras under graviditeten. Hur inbitna stadsbor väljer att flytta till hus. Jag skriver om alla möjliga, för alla möjliga.
Om min svåger, som började i fel ände.
Om min brevvän som blev lesbisk. Om mig själv.
Om mannen som blev skengravid.
Om paret som filmade sin förlossning.
Om flickan som blev på smällen ...
Ja, helt vanliga historier, men ändå så olika.

Läs mer

Det svider lite

Anna-Lena Brundin

Det svider lite

Nyheter

Foto: Elvira Glänte

27 februari 2024

Våra nya böcker i mars 2024

NyheterBoknyheter