Stig Johansson

Utforska författaren

Stig Johansson bor i Stockholmstrakten och skaffade sin första kajak i början av 70-talet. Har företrädesvis doppat paddeln i insjövatten men ägnar sig sedan några år mer åt skärgårdarna runt våra kuster. Genuint friluftsintresse har resulterat i ett förflutet som fjällvandrare och orienterare.

Utgivning

Om boken

Upplev ostkusten från sittbrunnen i en kajak! Här beskrivs ett hundratal turer och paddlingsområden från Skåne upp till Stockholms norra skärgård och ca 150 olika sevärdheter. Lämpliga start- och landningsplatser, rastplatser, vandrarhem, kanotuthyrare m.m. - kort sagt allt du behöver veta för att kunna ge dig ut och paddla längst vår vackra och unika ostkust.

Olle Persson och Stig Johansson har båda hållit på med långfärdspaddling i mer än 30 år, och de har paddlat hela den sträcka som beskrivs i boken. I inledningen redogör de kortfattat för olika kajaktyper, kajakens historia, kajakteknik, utrustning, turplanering och navigering, och berättar lite om hur klimat och väder kan te sig ur en paddlares synvinkel. De beskriver sedan vår ostkust bit för bit, från Kåseberga i Skåne upp till Stockholms norra skärgård.Läs mer

Olle Persson, Stig Johansson

Paddla på ostkusten