Heidi Palmgren

Foto: Birgitta Geite

Utforska författaren

Trädgårdsdesignern Heidi Palmgren driver Löddeköpinge plantskola i Skåne och anlade en av idéträdgårdarna i Rosendals trädgård i Stockholm under Kulturhuvudstadsåret 1998.Tillsammans med journalisten Christle Kvant gav hon 1999 ut boken Trädgårdens rum som snabbt blev en trädgårdsklassiker. Våren 2008 kom Nya trädgårdens rum - en helt omarbetad version av den tidigare utgåvan.

Utgivning

Om boken

"Det finns inte en sanning som är den enda rätta i trädgården. En trädgård är kanske den mest personliga skapelse som finns. Och det är det som håller trädgårdskonsten levande och för den framåt."

Trädgårdens rum har blivit en klassiker och framgångsrikt lyckats behålla sin särställning bland nya böcker i ämnet. Sedan den kom ut första gången för snart tio år sedan har den välkända trädgårdsdesignern Heidi Palmgren skapat en mängd vackra trädgårdar samtidigt som nya spännande perenner har introducerats på marknaden. Dessutom har Christel, enligt egen utsago, utvecklats som fotograf varför den reviderade upplagan innehåller en mängd nytagna bilder.
Tillsammans visar de hur man bygger sin trädgård med väggar, tak och golv. Hur växter kan användas för att skapa stämning, och hur man skapar en trädgård med skönhetsupplevelser att njuta av året runt.
Christel och Heidi är inte alltid överens, t.ex. i kapitlet om sommarblommor har de valt att redovisa sina skilda åsikter. I den nya utgåvan hettar det till även kring aklejorna.

Väggarna
Taket
Golvet
Möblerna och pyntet
Helheten
Våra bästa perenner
Entrén
Sittplatserna
Vattnet
Våren
Sommaren
Hösten
Vintern


Läs mer

Christel Kvant, Heidi Palmgren

Nya trädgårdens rum

Om boken

Trädgården är ett stycke jord som vi rår över själva. Här vill vi förverkliga drömmen om det lummiga, ombonade trädgrårdsrummet, där växterna bildar en skön helhet. Och det kan alla lyckas med! Den här boken vill hjälpa dig att bygga trädgården med en grön stomme av väggar, golv och tak. Först då kommer blommor och annat ljuvligt trädgårdspynt till sin rätt. En vacker och praktisk bok, fylld av inspirerande fotografier och planer för olika slags trädgårdar.

Läs mer

Trädgårdens rum

Christel Kvant, Heidi Palmgren

Trädgårdens rum