Olle Persson

Utforska författaren

Olle Persson, med Stockholmspåbrå men bosatt i Mariestad, har paddlat långfärdskajak i drygt 30 år, främst sommartid och företrädesvis i veckolånga turer i svenska och norska farvatten. Han är aktiv inom Friluftsfrämjandets lokala styrelse i Mariestad och även inom sektionerna för långfärdsskridsko och vandringar. Han är medlem i Brunnsvikens KK i Stockholm, en klubb som är mycket aktiv inom långfärdspaddling. Privat sysslar Olle med utvecklingsfrågor i Västra Götalandsregionen och har även under lång tid arbetat med liknande frågor i olika afrikanska länder.Han har tillsammans med Stig Johansson skrivit Paddla på ostkusten från Skåne till Stockholms norra skärgård.

Utgivning

Om boken

Upplev ostkusten från sittbrunnen i en kajak! Här beskrivs ett hundratal turer och paddlingsområden från Skåne upp till Stockholms norra skärgård och ca 150 olika sevärdheter. Lämpliga start- och landningsplatser, rastplatser, vandrarhem, kanotuthyrare m.m. - kort sagt allt du behöver veta för att kunna ge dig ut och paddla längst vår vackra och unika ostkust.

Olle Persson och Stig Johansson har båda hållit på med långfärdspaddling i mer än 30 år, och de har paddlat hela den sträcka som beskrivs i boken. I inledningen redogör de kortfattat för olika kajaktyper, kajakens historia, kajakteknik, utrustning, turplanering och navigering, och berättar lite om hur klimat och väder kan te sig ur en paddlares synvinkel. De beskriver sedan vår ostkust bit för bit, från Kåseberga i Skåne upp till Stockholms norra skärgård.Läs mer

Olle Persson, Stig Johansson

Paddla på ostkusten