Marianne Rydin

Utforska författaren

Marianne Rydin är BVC-sjuksköterska, barnmorska och initiativtagare till den första privata barnavårdscentralen i landet, BVC Knoppen AB i Enskede utanför Stockholm. Hon har också gjort ett pionjärarbete genom att sprida spädbarnsmassagen i Sverige.

 

Utgivning

Om boken

Det är fullständigt rimligt att man som nybliven förstagångsförälder känner viss osäkerhet. Barnet verkar så ömtåligt, och ingenting har man gjort förr! Men man kan ju inte ringa BVC stup i kvarten (på kvällar och helger har de ju dessutom stängt), och vänner och bekanta med barnerfarenhet finns inte heller alltid till hands (de kan dessutom tröttna vid det femte samtalet samma kväll!).
I Bebishandboken ges dock svar på det mesta. Här finns massor av matnyttig och praktiskt tillämpbar information till nya föräldrar med barn upp till cirka ett år. Svar på alla de vanligaste frågorna om amning, hygien, hälsa, mat och vikt, spädbarnsmassage, skrik, stimulans och aktiviteter, sömn etc.
Några exempel: Hur vet jag att babyn som ammas får i sig tillräckligt? Hur kurerar jag mjölkstockning? Finns det något knep vid nagelklippning? Varför ska man vaccinera? Vilka är symtomen på komjölksallergi? Hur ger man massage mot magsmärtor? Kan vi resa till Thailand med vår 4-månaders dotter?

Bebishandboken är skriven av två verkligt kunniga personer på området: Marianne Rydin är barnmorska och barnsköterska och driver sedan mer än 10 år BVC i Dalen i Stockholm. Lena Lidbeck är frilansjournalist och har skrivit om graviditet, förlossning och barns behov under många år. Lena är en av de två huvudförfattarna till Stora boken om barn (3:e upplagan 2002). Hon har också givit ut Spädbarnsmassage (2002) i vilken Marianne också medverkar.

Läs mer

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Bebishandboken

Om boken

Hur kurerar jag mjölkstockning? Varför ska man vaccinera? Kan vi resa till Thailand med vår fyra månader gamla dotter?
Nu kommer en reviderad och uppdaterad version av succéboken som redan hjälpt över 10 000 barnfamiljer.

Många förstagångsföräldrar känner sig osäkra. Barnet verkar så ömtåligt, och ingenting har man gjort förr!
Barnsjuksköterskan och barnmorskan Marianne Rydin besvarar dagligen föräldrarnas frågor i sitt arbete på bvc Knoppen utanför Stockholm. Hon är van att både förklara och lugna.
I Nya Bebishandboken har hon och journalisten Lena Lidbeck samlat föräldrarnas vanligaste frågor kring amning, hygien, hälsa, mat och vikt, spädbarnsmassage, skrik, stimulans och aktiviteter, sömn och mycket mer. Boken är fylld av matnyttig och praktiskt tillämpbar information till nya föräldrar med barn från noll till cirka ett år.
Mycket har hänt sedan den förra upplagan av boken, varför den är reviderad och uppdaterad med ett antal nya frågor från dagens föräldrar.


Läs mer

Nya Bebishandboken

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Nya Bebishandboken

Om boken

En baby tycker om att bli buren och smekt, det vet alla nyblivna föräldrar. Spädbarnsmassage ger en extra dimension i samvaron med det lilla barnet. Beröring, värme, ögonkontakt, avslappning. Barnet blir lugnt och njuter. Man kommer varandra nära.
Jan Malmborg, journalist på DN, var på resa med familjen i Grekland. Vid ankomsten till det lilla pensionatet var tre månader gamla Katja otröstlig. Inget fick henne att sluta gråta. Då stormade den svartklädda grekiska föreståndarinnan in i rummet. Innan föräldrarna hunnit protestera la hon Katja på sängen och masserade henne med vana händer, muttrandes för sig själv. "Nu var det hon och barnet, hennes kunskap och hennes fingrar på spaning efter roten till det onda i den lilla kroppen"; Katja lugnade sig, somnade och sov i fjorton timmar. I många österländska och afrikanska kulturer är massage sedan århundraden en naturlig del i den dagliga babyvården. På senare år har kunskapen spritts även till västvärlden. I Spädbarnsmassage på svenska lär man sig snabbt att steg för steg massera sitt lilla barns kropp. "Sol och måne!", "Vattenhjulet" och "Fjärilen" heter några av strykningarna som uppskattas av de små.

Läs mer

Spädbarnsmassage

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Spädbarnsmassage