Marianne Rydin

Utforska författaren

Marianne Rydin är BVC-sjuksköterska, barnmorska och initiativtagare till den första privata barnavårdscentralen i landet, BVC Knoppen AB i Enskede utanför Stockholm. Hon har också gjort ett pionjärarbete genom att sprida spädbarnsmassagen i Sverige.

 

Utgivning

Om boken

Jag blir galen av sömnbrist! Kan vi kombinera amning och flaskmatning? När kan man vaccinera mot fästingar? Nu kommer en helt reviderad och uppdaterad version av boken som redan hjälpt över 20 000 barnfamiljer. Med många nya frågor och svar blir Bebishandboken den perfekta guiden under barnets första år.

Som förstagångsförälder är det naturligt att känna sig osäker. Allt är så nytt och man har så många frågor. Sakta men säkert växer man in i föräldrarollen men när tvåan eller trean föds är man där igen.

BVC-sjuksköterskan och barnmorskan Marianne Rydin och journalisten Lena Lidbeck har samlat föräldrarnas vanligaste frågor kring amning och flaskmatning, sömn, hygien, prickar och hud, skrik, mat, utveckling, stimulans och mycket mer.

Läs mer

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Bebishandboken

Om boken

Hur kurerar jag mjölkstockning? Varför ska man vaccinera? Kan vi resa till Thailand med vår fyra månader gamla dotter?
Nu kommer en reviderad och uppdaterad version av succéboken som redan hjälpt över 10 000 barnfamiljer.

Många förstagångsföräldrar känner sig osäkra. Barnet verkar så ömtåligt, och ingenting har man gjort förr!
Barnsjuksköterskan och barnmorskan Marianne Rydin besvarar dagligen föräldrarnas frågor i sitt arbete på bvc Knoppen utanför Stockholm. Hon är van att både förklara och lugna.
I Nya Bebishandboken har hon och journalisten Lena Lidbeck samlat föräldrarnas vanligaste frågor kring amning, hygien, hälsa, mat och vikt, spädbarnsmassage, skrik, stimulans och aktiviteter, sömn och mycket mer. Boken är fylld av matnyttig och praktiskt tillämpbar information till nya föräldrar med barn från noll till cirka ett år.
Mycket har hänt sedan den förra upplagan av boken, varför den är reviderad och uppdaterad med ett antal nya frågor från dagens föräldrar.


Läs mer

Nya Bebishandboken

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Nya Bebishandboken

Om boken

En baby tycker om att bli buren och smekt, det vet alla nyblivna föräldrar. Spädbarnsmassage ger en extra dimension i samvaron med det lilla barnet. Beröring, värme, ögonkontakt, avslappning. Barnet blir lugnt och njuter. Man kommer varandra nära.
Jan Malmborg, journalist på DN, var på resa med familjen i Grekland. Vid ankomsten till det lilla pensionatet var tre månader gamla Katja otröstlig. Inget fick henne att sluta gråta. Då stormade den svartklädda grekiska föreståndarinnan in i rummet. Innan föräldrarna hunnit protestera la hon Katja på sängen och masserade henne med vana händer, muttrandes för sig själv. "Nu var det hon och barnet, hennes kunskap och hennes fingrar på spaning efter roten till det onda i den lilla kroppen"; Katja lugnade sig, somnade och sov i fjorton timmar. I många österländska och afrikanska kulturer är massage sedan århundraden en naturlig del i den dagliga babyvården. På senare år har kunskapen spritts även till västvärlden. I Spädbarnsmassage på svenska lär man sig snabbt att steg för steg massera sitt lilla barns kropp. "Sol och måne!", "Vattenhjulet" och "Fjärilen" heter några av strykningarna som uppskattas av de små.

Läs mer

Spädbarnsmassage

Lena Lidbeck, Marianne Rydin

Spädbarnsmassage