David Schickler

Foto: Martha Schickler

Utforska författaren

David Schicklers liv liknar en klassisk framgångssaga. Han arbetade som lärare på dagen, skrev på nätterna och bodde i källarplanet hos sina föräldrar i Rochester när ansedda The New Yorker bestämde sig för att publicera en av hans noveller. I slutet av samma vecka hade han ett tvåbokskontrakt med ett amerikanskt förlag, två filmkontrakt inom en vecka, bla med Robert Redfords bolag, och strax därefter såldes hans bok till 10 länder, däribland England, Frankrike och Tyskland.

"Fascinerande och dråplig", "osedvanligt intelligent" och "helt oförglömlig" är fraser som har använts för att beskriva David Schicklers unika begåvning. Och alla passar in på hans fräcka och mästerliga roman, Öm och grym, med två av de mest minnesvärda gestalterna i modern litteratur, Grace McGlone och Henry Dante.

Utgivning

Om boken

?Fascinerande och dråplig?, ?osedvanligt intelligent? och ?helt oförglömlig? är fraser som har använts för att beskriva David Schicklers unika begåvning. Och alla passar in på denna fräcka och mästerliga roman med två av de mest minnesvärda gestalterna i modern litteratur, Grace McGlone och Henry Dante. Grace McGlone är sexig och egensinnig, och hon sparar sig för den rätte. När Henry Dante kommer körande in i den lilla stad i Wisconsin där hon arbetar på biltvätten, förstår hon omedelbart att han är den mannen. Också han förstår det. Men Grace upptäcker att Henry har ?Planeterna? ? en stulen uppsättning berömda spanska diamanter ? gömda bak i bilen, och med dem vill hon inte ha något att göra, utan de orättmätigt erhållna ädelstenarna måste bort. Och så blir det, under en bilfärd genom det amerikanska landskapet från Chicago till Yellowstone och förföljda av en hänsynslös gangster besatt av de diamanter han trodde var hans. ?Öm och grym är rolig, tuff, överraskande och underbart våldsam, har ett helt fantastiskt persongalleri, en närmast löjligt vacker kärlekshistoria, ett fulländat slut. Läs den.? James Frey, författare till A Million Little Pieces

Läs mer

David Schickler

Öm och grym

Om boken

När Kyssar på Manhattan gavs ut i USA marknadsfördes den som "den Sex and the City-episod TV aldrig skulle våga visa!" En hejdlöst rolig, sexig och samtidigt djupt ömsint skildring av en samling kärlekshungriga storstadsmänniskor i en förtrollad metropol, sammanlänkade genom det våninghus på övre Manhattan där de alla slagit ner sina bopålar. Här bor en kvinna som badar sin man varje kväll, en framgångsrik affärskvinna som söker efter en dominant man, en förhoppningsfull stå-upp-komiker, en sur och missförstådd skådespelare, en övernaturligt skarpsynt präst... Men tre personer framträder som bokens huvudpersoner och bildar en farligt explosiv kärlekstriangel. James Brach, ung, blyg och ensam revisor med ett märtkligt livsöde , Patrick, erövraren från Wall Street som stillar sin inre smärta och rädsla genom att förföra vackra kvinnor, bära vapen och bevista nattliga ceremonier, och den förtjusande Rally, förhoppningsfull ung skribent som vandrar genom stadens gator om nätterna i förhoppning om att finna den själsfrände hon tror finns men aldrig kan hitta... "En underbar bok som aldrig upphör att förbluffa och imponera - stundtals magisk, stundtals överraskande ömsint." Booklist.

Läs mer

Kyssar på Manhattan

David Schickler

Kyssar på Manhattan