Rosemary Sullivan

Foto: Cathie Ferguson

Utforska författaren

Rosemary Sullivan har skrivit poesi, noveller, biografier, litteraturkritik, recensioner och artiklar. Bland hennes senare verk märks Villa Air-Bel och Labyrinth of Desire. Hon är professor emeritus vid University of Toronto och har tilldelats Guggenheims, Camargos och Trudeaus stipendier. Hon har mottagit Lorne Pierce-medaljen och prisbelönats av Royal Society of Canada för sina insatser för litteratur och kultur. Nyligen tilldelades hon the RBC Taylor Prize 2016 för Stalins dotter. Hon är också officer i Order of Canada.

Utgivning

Om boken

Inkännande och fängslande beskriver Rosemary Sullivan inlevelsefullt den innersta, tragiska livshistorien för en kvinna som var Stalins enda dotter i all dess märklighet, från hennes mors självmord i Kreml till hennes eget avhopp och hennes kärleksaffärer från Oxford i England och Princeton i USA till döden som utblottad i Wisconsin - alltid hemsökt av Stalin.

"Ett så oerhört gripande öde och så vackert skriven. Stalins dotter är den bästa biografin jag läst på mycket länge."
David Lagercrantz

"Det här är inte en politisk berättelse utan en strävan efter kärlek i mörkrets hjärta."
Simon Sebag Montefiore

"Hade man inte haft alla sidor med noggranna fotnoter och alla intervjuer som Rosemary Sullivan gjort skulle man vara säker på att det här är en roman. Men det är en sann historia, spännande och berättad i högt tempo i denna fascinerande biografi."
Cokie Roberts

"Författaren klarar både spänning och intriger rakt igenom."
Kirkus Reviews

Läs mer

Rosemary Sullivan

Stalins dotter

Om boken

Hur kan en ung kvinna som tillbringat större delen av sina tidiga år i vildmarken utvecklas till en författare som så förkroppsligar samtidslitteraturen för flera generationer? Hur lyckades hon (långt före feminismens frammarsch) finna det mod och den självtillit som behövdes? Sullivan fokuserar på de år och händelser under sena 70-talet som kom att forma författaren Margaret Atwood: den lyckliga relationen med författaren Graeme Gibson, publiceringen av Upp till ytan och Den ätbara kvinnan och inte minst en dotters födelse. Boken är fylld av rika exempel ur Atwoods författarskap, kontroversiella politiska uttalanden och anekdoter.

Läs mer

De röda skorna

Rosemary Sullivan

De röda skorna