Erika Lopez

Utforska författaren

Erika Lopez är bosatt i San Fransisco och är trettio-nånting (någon bestämd ålder finns inte angiven). Hon är utbildad på konstskola och har arbetat som serietecknare i många år.
Erika Lopez har gett ut seriealbumet Lap Dancing for Mommy; Tender Stories of Disgust, Blame and Inspiration och romanen En flickbok om motorcyklar (på svenska 2000). Mad Dog (2002) är hennes andra roman om Tomato och Hoochie mama (2003) den tredje.

Utgivning

Om boken

Hoochie Mama ? det andra vita köttet är den sista delen i trilogin om den motorcykelåkande, lesbiska löspenisdesignern Tomato. När Tomato släppts ut från fängelset (där hon ju låstes in i romanen Mad Dog) återvänder hon till San Francisco bara för att finna att café latte-människorna tagit över världen. Vad hände med alla hippies och feminister och bohemer? Jo, de sörplar nu mesigt, mjölkutspätt kaffe och gör aktieaffärer på sina mobiltelefoner. Och vem ska rädda världen om inte Tomato ?Mad Dog? Rodriguez. Denna gång en hämnare i batikklänning. Återigen en vild och illustrerad berättelse för de lesbiska, de bittra och alla andra.

Läs mer

Erika Lopez

Hoochie mama

Om boken

Erika Lopez är med Mad Dog; en berättelse för de bittra och ensamma tillbaka med en ny illustrerad roman om den lesbiska, motorcykeltokiga huvudperson Tomato Rodriguez. Denna gång åker hon in på kåken, oskyldigt anklagad för mord. I slutet av den förra boken - En Flickbok om motorcyklar, flammande ödlor och andra viktiga saker - levde den nylesbiska Tomato och den alkoholiserade G-punktsugudinnan Hooter Mujer lyckliga i alla sina dagar. Men den här boken börjar i en betydligt dystrare ton. Hooter har tagit sitt pick och pack och flyttat ihop med en annan kvinna, och Tomato Rodriguez förvandlas till en svartsjuk hämnare, mentalt närmare Ricky Lakes pratsoffa än någonsin innan. Mad Dog är den andra delen i Erika Lopez planerade trilogi om Tomato Rodriguez. Den första delen, En Flickbok om motorcyklar, flammande ödlor och andra viktiga saker, kom på Tivoli hösten 2000.

Läs mer

De kallar mig Mad Dog

Erika Lopez

De kallar mig Mad Dog

Om boken

Tomato Rodriguez är yppig, ganska så lesbisk och precis lagom neurotisk. Hon när ett sunt intresse för postkontor och penisar och hennes inställning till livet är att alla vittnen ändå kommer att dö förr eller senare, så då kan man ju göra lite som man vill. Hon grundar motorcykelgänget »Flammande leguaner« där hon är enda medlem, och iförd en ytterst cool läderjacka som har bokstäverna FLAM skrivna på ryggen (Tomato orkade bara brodera halva ordet innan hon fick en svampliknande infektion i fingret) puttrar hon iväg i 40 km/h för att påbörja sitt kust-till-kust-äventyr bara för flickor. Precis som Kerouac. Eller kanske inte. För allt Tomato egentligen vill är att klä sig i vita bomullsklänningar, sjunga heterosexuella folkvisor för korna och bli fotograferad framför Amerikas alla postkontor. Men det stora äventyret visar sig mest bestå av motorcykelrelaterade smärtor i baken, insekter som fastnar i läppstiftet och ett resesällskap som glömmer att dra ner byxorna ordentligt när hon kissar. Detta är Zen och konsten att missköta en motorcykel.

Läs mer

En flickbok om motorcyklar, flammande ödlor och andra viktiga saker

Erika Lopez

En flickbok om motorcyklar, flammande ödlor och andra viktiga saker