James Webb

Foto: Jerry Bauer

Utforska författaren

Eldens fält är James Webbs genombrottsbok. Den har sålts i miljonupplagor i USA och räknas som den klassiska romanen om Vietnamkriget.James Webb var själv en av de mest dekorerade marinsoldaterna i Vietnamkriget. Han har arbetat som journalist och återvänt till Vietnam vid flera tillfällen. Hans roman Saknad i strid utkom 2001 på svenska.

Utgivning

Om boken

De har alla en anledning att gå ut i kriget. De har alla olika förväntningar. Dodrich är född med guldsked i mun och kommer direkt från Harvard. Snake ger sig ut i kriget för att få uppleva ett riktigt äventyr och skaffar sig en tatuering med texten "Död går före vanära". Hodges är född i en släkt bestående av idel dekorerade hjältar och jagas av släktens ärofyllda förflutna.
Dessa tre unga män med vitt skilda bakgrunder hamnade alla i helvetet i Vietnams djungel och slogs för sitt land som marinkårssoldater i plutonen vid An Hoa Basin 1969. De hade ingen aning om vad som väntade dem. Inget kunde ha förberett dem på det vansinne som skulle bryta ut. Och i hettan och skräcken förvandlades de till helt andra personer på eldens fält...

Eldens fält räknas som den klassiska romanen om Vietnamkriget.

Läs mer

James Webb

Eldens fält