Toby Young

Utforska författaren

Toby Young, född 1963, bor i London. Tillsammans med journalisten Julie Burchill drev han tidningen Modern Review (med mottot "Low Culture for Highbrows").
Under sin långa journalistkarriär har han lyckats få sparken från tidningar som Times, Guardian, Independent och Vanity Fair.

Utgivning

Om boken

Hur man blir hatad av alla - en handbok i 38 kapitel Toby Young var den lovande, unga, engelska journalisten som fick göra sin drömresa över Atlanten till sitt drömjobb: journalist på Vanity Fair. Boken Hopplös och hatad av alla handlar om hur han under den tiden målmedvetet sköt inte bara den drömmen i sank, utan också lyckades bete sig så illa att han när han var färdig inte bara förlorat jobbet och sin heder utan också större delen av sin bekantskapskrets. Toby Youngs chef på Vanity Fair beskriver honom så här: "Toby är som ett tuggummi som fastnade under min sko för fem år sen och som jag fortfarande inte kan bli av med... i princip glömde jag bara, varje dag i två års tid, att ge Toby Young sparken." Toby Young är en omtalad och läst engelsk journalist. Alla anglofiler är väl bekanta med honom om inte annat genom tidningen The Modern Review (med mottot "Low Culture for Highbrows") som han drev tillsammans med Julie Burchill, innan de hade ett ohyggligt offentligt gräl där de turades om med att hugga varandra i ryggen och tidningen slutligen lades ner. Men när Amerika kallar så åker Toby. Sin första dag på Vanity Fair anländer han i jeans och blir därför skickad till postrummet i tron att han är deras nye paketerare. Sen lyckas han hyra en strippa på "take our daughters to work day", och det är ändå bara början på misslyckandet. Han är hopplös, alkoholiserad, självgod och kändisfixerad och så fullständigt orädd som man bara kan vara om man är säker på att man ska misslyckas med allt man företar sig. Hopplös och hatad av alla är en sann historia om de två år då Toby Young klamrade sig fast på Vanity Fair för att - utan att få göra ett enda jobb - terrorisera så många kändisar som möjligt, och de fem år han sammanlagt tillbringade i USA med att göra sig själv så omöjlig att han till slut inte ens fick skriva notiser om sexleksaker åt amerikanska herrtidningar. Det är en mycket rolig historia, kändisspäckad och ogenerat uppriktig både om vår samtid, vår mediavärld och Toby Young själv.

Läs mer

Toby Young

Hopplös och hatad av alla