Ann-Charlotte Alverfors

Utforska författaren

Ann-Charlotte Alverfors föddes i Eksjö 1947 och dog 2018. Hon debuterade redan som åttaåring med en saga i ICA-Kuriren. Efter en sjuårig folkskola började Ann-Charlotte Alverfors arbeta i restaurangkök och fabriker. Efter att ha blivit mamma som 16-åring läste hon på folkhögskola.

Böckerna om Sparvöga (Sparvöga, Hjärteblodet och Snabelros) är en delvis självbiografisk trilogi om den litterära figuren Getrud Sparvöga. Böckerna filmatiserades av SVT 1989. Efter Sparvöga följde flera kritikerrosade böcker inom lyrik, prosa och dramatik.

Utgivning

Om boken

Getrud Sparvöga går sista året i folkskolan. Hennes älskade morfar kallar henne för Sparvöga, eftersom hon har en så klar blick på saker och ting. Men med ögon som hennes är den grå vardagen full av krossade drömmar, underbetalda arbeten och meningslösa uppgifter. Hon längtar efter något mer, vill att livet i det svenska folkhemmet ska bjuda till med andra, sötare frukter. Om hon ska finna det, blir det upp till henne själv att söka och hitta meningen med alltihop.

Snabelros är del 3 av 3 i serien om Getrud.

Läs mer

Ann-Charlotte Alverfors

Snabelros

Om boken

Getrud Sparvöga, även kallad Hjärteblodet, lever tillsammans med sin mamma och pappa, mor- och farföräldrar i det småländska lilla samhället Reftele. Hennes älskade morfar kallar henne för Sparvöga, eftersom hon har en så klar blick på saker och ting. Genom hennes sparvögon får vi följa barndomens alla känslolägen, samvaron med de märkliga familjemedlemmarna, konflikterna, glädjen och sorgen.

Hjärteblodet är del 2 av 3 i serien om Getrud.

Läs mer

Hjärteblodet

Ann-Charlotte Alverfors

Hjärteblodet

Om boken

Sjuåriga Getrud lever tillsammans med sin mamma och pappa, mor-och farföräldrar i det småländska lilla samhället Reftele. Hennes älskade morfar kallar henne för Sparvöga, eftersom hon har en så klar blick på saker och ting. Genom hennes sparvögon får vi följa barndomens alla känslolägen, samvaron med de märkliga familjemedlemmarna, konflikterna, glädjen och sorgen. Sparvöga är del 1 av 3 i serie om Getrud.

Läs mer

Sparvöga

Ann-Charlotte Alverfors

Sparvöga