Rachel DeWoskin

Foto: www.barberphotography.com

Utforska författaren

Rachel DeWoskin arbetade som tv-stjärna och pr-konsult i Beijing i fem år innan hon återvände till USA. Hon delar sin tid mellan New York City och Beijing och undervisar i poesi och skriver kinesisk rap.

Utgivning

Om boken

En smart, rolig och insiktsfull självbiografisk skildring av det moderna Kina, som belyser ambivalensen, förvirringen och optimismen hos kineserna i det gigantiska moderniseringsprojektet.

Fast besluten att vidga sina vyer, se världen och leva livet, stiger tjugoettåriga Rachel DeWoskin ombord på ett flygplan som tar henne från New York till Beijing där ett jobb på en pr-byrå väntar.
Innan Rachel vet ordet av utforskar hon inte bara den kinesiska kulturen utan bidrar också till att skapa den, i rollen som den sexiga, aggressiva och våghalsiga Jiexi, en av huvudpersonerna i den omåttligt populära tv-såpan Foreign Babes in Beijing. Dramatiken i den kinesiska motsvarigheten till Sex and the City kretsar kring relationsproblem och kulturkrockar mellan kineser och västerlänningar.
Klarsynt och inkännande tecknar Rachel bilden av ett Kina som förändrats dramatiskt under det nya slagordet: det är ärofyllt att bli rik.
Rachels närmaste vänkrets består av Wang Ling, en kinesisk skådespelare, Anna, en äventyrlig kinesiska som uteslutande dejtar västerlänningar, Kate, en impulsiv amerikanska som uteslutande dejtar kinesiska män. Dessa utgör en rollbesättning lika uppfriskande och intagande som man någonsin kunnat önska sig, både i tv-rutan och utanför.


Läs mer

Rachel DeWoskin

Babes i Beijing