Babes i Beijing

Författare

Rachel DeWoskin

Översättare

Jessica Hallén

Babes i Beijing

2006-05-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Reportage

Översättare

Jessica Hallén

Författare

Publiceringsdatum

2006-05-09

Bokinformation

Originaltitel

Foreign Babes in Beijing

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151846743

Antal Sidor

304

Vikt (kg)

0.506

Höjd (mm)

210

Bredd (mm)

135

Böcker av författaren

Om boken

En smart, rolig och insiktsfull självbiografisk skildring av det moderna Kina, som belyser ambivalensen, förvirringen och optimismen hos kineserna i det gigantiska moderniseringsprojektet.

Fast besluten att vidga sina vyer, se världen och leva livet, stiger tjugoettåriga Rachel DeWoskin ombord på ett flygplan som tar henne från New York till Beijing där ett jobb på en pr-byrå väntar.
Innan Rachel vet ordet av utforskar hon inte bara den kinesiska kulturen utan bidrar också till att skapa den, i rollen som den sexiga, aggressiva och våghalsiga Jiexi, en av huvudpersonerna i den omåttligt populära tv-såpan Foreign Babes in Beijing. Dramatiken i den kinesiska motsvarigheten till Sex and the City kretsar kring relationsproblem och kulturkrockar mellan kineser och västerlänningar.
Klarsynt och inkännande tecknar Rachel bilden av ett Kina som förändrats dramatiskt under det nya slagordet: det är ärofyllt att bli rik.
Rachels närmaste vänkrets består av Wang Ling, en kinesisk skådespelare, Anna, en äventyrlig kinesiska som uteslutande dejtar västerlänningar, Kate, en impulsiv amerikanska som uteslutande dejtar kinesiska män. Dessa utgör en rollbesättning lika uppfriskande och intagande som man någonsin kunnat önska sig, både i tv-rutan och utanför.


Läs mer

Rachel DeWoskin

Babes i Beijing