Birgitta Engardt

Utforska författaren

Birgitta Engardt driver butiken Garnverket i Stockholm – en mötesplats för alla som gillar stickat av god kvalitet. Syftet är att förmedla känslan och lusten för att skapa med spännande garner. Inspirationen hämtar hon framförallt från Gotlands natur och färgskalor. Stickverk – 40 projekt från avigan till rätan är hennes första bok.

Utgivning

Om boken

Stickverk är en bok för alla som känner lust till garn och stickat. Med hjälp av inspirerande basmodeller visar den hur man med enkla medel kan skapa en egen unik design genom att variera material, mönster och detaljer.

Här hittar nybörjaren lättstickade, modeinspirerade mönster som ger lust och ledning att utveckla sitt stickande. Den mer stickvana kan med hjälp av egen fantasi, praktiska råd och tips utgå från någon av basmodellerna och direkt från början skapa en alldeles egen design.
Pedagogiken gör boken unik. Den utgår från vanliga former som rakt, snett, runt och format och presenterar vackra, roliga och funktionella plagg i sensuella garner som alla går att sticka som de är - eller leka vidare med. Det är valet av garn och stickdetaljer som står för variationen och gör att två plagg kan se helt olika ut.
I tydliga stickbeskrivningar, med lättförståeliga skisser och vackra bilder, hänvisas till fördjupning i kapitel om Kreativ stickning, Tekniktips och Material. Inspirerande och pedagogiskt förmedlar författaren Birgitta Engardt såväl kunskap som känsla för stickningen och dess olika material. Samtidigt kommer hon med ovärderliga konkreta tips och råd.
Ur innehållet: Rakt och snett - halsduk, sjal, stola, poncho, tröja, slipover, linne och mössa Runt och rundat - kroppsvärmare, mössa, vantar, muddar och axelvärmare Format - tröja, kofta, linne, väst, mössor, sockar, ponchos, caper m.m. Avigt men rätt - anpassa, ändra och forma eget Stickguide - tekniska råd och tips Gott och Blandat - olika garnkvaliteter och deras egenskaper


Läs mer

Birgitta Engardt, Lisa Engardt

Stickverk