Stickverk

Författare

Birgitta Engardt

Stickverk

Svenska

2006-09-20

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Författare

Publiceringsdatum

2006-09-20

Illustratör

Lisa Engardt

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Peter Rutherhagen

Illustratör

Lisa Engardt

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151847337

Antal Sidor

120

Vikt (kg)

0.779

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

255

Böcker av författaren

Om boken

Stickverk är en bok för alla som känner lust till garn och stickat. Med hjälp av inspirerande basmodeller visar den hur man med enkla medel kan skapa en egen unik design genom att variera material, mönster och detaljer.

Här hittar nybörjaren lättstickade, modeinspirerade mönster som ger lust och ledning att utveckla sitt stickande. Den mer stickvana kan med hjälp av egen fantasi, praktiska råd och tips utgå från någon av basmodellerna och direkt från början skapa en alldeles egen design.
Pedagogiken gör boken unik. Den utgår från vanliga former som rakt, snett, runt och format och presenterar vackra, roliga och funktionella plagg i sensuella garner som alla går att sticka som de är - eller leka vidare med. Det är valet av garn och stickdetaljer som står för variationen och gör att två plagg kan se helt olika ut.
I tydliga stickbeskrivningar, med lättförståeliga skisser och vackra bilder, hänvisas till fördjupning i kapitel om Kreativ stickning, Tekniktips och Material. Inspirerande och pedagogiskt förmedlar författaren Birgitta Engardt såväl kunskap som känsla för stickningen och dess olika material. Samtidigt kommer hon med ovärderliga konkreta tips och råd.
Ur innehållet: Rakt och snett - halsduk, sjal, stola, poncho, tröja, slipover, linne och mössa Runt och rundat - kroppsvärmare, mössa, vantar, muddar och axelvärmare Format - tröja, kofta, linne, väst, mössor, sockar, ponchos, caper m.m. Avigt men rätt - anpassa, ändra och forma eget Stickguide - tekniska råd och tips Gott och Blandat - olika garnkvaliteter och deras egenskaper


Läs mer

Birgitta Engardt, Lisa Engardt

Stickverk