Richard Montanari

Utforska författaren

Richard Montanari är roman- och manusförfattare och essäist. Han skriver regelbundet för amerikanska tidningar. Montanari är bosatt i Cleveland, Ohio. Läs mer om honom på hans hemsida: www.richardmontanari.com

Utgivning

Om boken

Jessica Balzano och Kevin Byrne - "Skönheten och Odjuret" vid Philadelphiapolisen är tillbaka i en spännande jakt på två mördare, där den ena är ute efter nya offer och den andre jagar mordmisstänkta - och alla är de villebråd.

När den första strypta och stympade kroppen hittas invid floden Schuykill i utkanten av Philadelphia misstänker poliskompanjonerna Kevin Byrne och Jessica Balzano vid mordroteln att det bara är ännu ett i raden av de makabra illdåd som på ett deprimerande sätt kännetecknar en storstad. De båda kompanjonerna, som vi känner från En sista bön (2007) och Dödsscen (2008), arbetar vidare i den cyniska förvissningen ända till dess att ett liknande mord äger rum och därefter ännu ett, och de inser att de har med en seriemördare att göra. Byrne och Balzano försöker alltmer desperat att blottlägga den sköra tråd som binder samman morden, då det visar sig att de har att göra med två sorters mördare: en hänsynslös psykopat som utsett Philadelphias medborgare till sitt villebråd - och en annan, som utsett de mordmisstänkta till sina offer. Den jagade blir jagad av såväl polis som förövare.
Villebråd är en nagelbitare och inget för den som har svaga nerver. Byrne och Balzano är tillbaka i sitt tredje stora och gastkramande fall, och Richard Montanari är en mästare i att dra i (nerv)trådarna. Här finns flera miljöer och ingredienser som förstärker intrigen och gör den krypande kuslig: ett ensligt beläget nöjesfält där mördaren har sitt gömställe samt referenser till H.C. Andersens sagovärld.

Läs mer

Richard Montanari

Villebråd