Dödsscen

Författare

Richard Montanari

Översättare

Nils Larsson

Dödsscen

Svenska

2008-01-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Nils Larsson

Författare

Recensionsdag

2008-01-28

Publiceringsdatum

2008-01-09

Bokinformation

Originaltitel

The Skin Gods

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113016504

Antal Sidor

433

Vikt (kg)

0.719

Ryggbredd (mm)

32

Höjd (mm)

235

Bredd (mm)

162

Böcker av författaren

Om boken

Jessica Balzano och Kevin Byrne - "Skönheten och Odjuret" vid Philadelphiapolisen är tillbaka i en spännande jakt på två mördare, där den ena är ute efter nya offer och den andre jagar mordmisstänkta - och alla är de villebråd.

När den första strypta och stympade kroppen hittas invid floden Schuykill i utkanten av Philadelphia misstänker poliskompanjonerna Kevin Byrne och Jessica Balzano vid mordroteln att det bara är ännu ett i raden av de makabra illdåd som på ett deprimerande sätt kännetecknar en storstad. De båda kompanjonerna, som vi känner från En sista bön (2007) och Dödsscen (2008), arbetar vidare i den cyniska förvissningen ända till dess att ett liknande mord äger rum och därefter ännu ett, och de inser att de har med en seriemördare att göra. Byrne och Balzano försöker alltmer desperat att blottlägga den sköra tråd som binder samman morden, då det visar sig att de har att göra med två sorters mördare: en hänsynslös psykopat som utsett Philadelphias medborgare till sitt villebråd - och en annan, som utsett de mordmisstänkta till sina offer. Den jagade blir jagad av såväl polis som förövare.
Villebråd är en nagelbitare och inget för den som har svaga nerver. Byrne och Balzano är tillbaka i sitt tredje stora och gastkramande fall, och Richard Montanari är en mästare i att dra i (nerv)trådarna. Här finns flera miljöer och ingredienser som förstärker intrigen och gör den krypande kuslig: ett ensligt beläget nöjesfält där mördaren har sitt gömställe samt referenser till H.C. Andersens sagovärld.

Läs mer

Richard Montanari

Villebråd

Om boken

När en mördare börjar "rigga" sina mord efter berömda rysarfilmer - det första är den berömda "duschscenen" ur Psycho - blir det ett fall för poliskompanjonerna Jessica Balzano och Kevin Byrne. Mördaren filmar sina dåd och klipper in dem i vanliga videofilmer som sedan planteras i videobutiker, det är så morden uppdagas och jakten kan inledas ... I den andra boken om Balzano och Byrne, den första var En sista bön, leder utredningen rakt in i porrfilmbranschens allra mörkaste bakgårdar, till kretsar och platser där man producerar S/M-filmer. Montanari har förmågan att hitta miljöer och karaktärer och skapa en spännande handling. Han balanserar skickligt på gränsen mellan det kittlande och spektakulära med en dialog som ofta är rapp och bitande.

Läs mer

Dödsscen

Richard Montanari

Dödsscen

Om boken

En Rosenkrans är en bön till jungfru Maria, en betraktelse över fem himmelska hemligheter med hjälp av ett så kallat radband av bönepärlor - i En sista bön är hemligheterna makabra mord som sätter Philadelphiapolisen på svåra prov. Ett mord för varje bön...

I ett övergivet hus i Philadelphias utkanter hittas en mördad ung flicka. Mordet sänder kalla kårar efter ryggraden på de mest förhärdade polismännen. Flickan är skändad och placerad så som hon bad en bön med sammanförda händer, som också håller ett radband av bönepärlor. De nyblivna poliskompanjonerna Jessica Balzano och Kevin Byrne, Philadelphiapolisens motsvarighet till "Skönheten och Odjuret", kopplas in på fallet och det dröjer inte länge förrän en ny flicka hittas och de inser att de har en religiöst utstuderad seriemördare att tas med. Det hela blir naturligtvis en kamp mot klockan för att hindra att fler mord begås, en jakt som är otäckt spännande och skickligt uppbyggd av Richard Montanari, som här introducerar de båda poliserna Balzano och Byrne. Det är en bekantskap som ger mersmak och Montanari lyckas väcka nytt liv i beprövade deckargrepp, där det klassiska "radarparet" är ett. Introduktionen av Byrne och Balzano håller riktigt hög klass. Hjältar med både hjärta och hjärna och såväl ljusa som mörka sidor.

Läs mer

En sista bön

Richard Montanari

En sista bön