Tone Rörseth

Utforska författaren

Tone Rörseth är född 1968 i Molde, Norge. Sedan 1991 är hon bosatt i Stockholm, där hon utbildade sig på Beckmans School of Design. Hon har tidigare arbetat som smyckedesigner, illustratör, stylist och inredare på Ikea. De senaste åren har honhuvudsakligen gjort reportage och reklamuppdrag inom inredning.

Utgivning

Om boken

Hur kan man göra något speciellt för sina gäster - som får dem att känna sig som drottning eller kung till bords? Att fixa det lilla extra till en måltid eller bjudning livar upp, ger glädje och något att prata om!

Inspirationen till boken Bordsdekorationer kommer huvudsakligen från naturen. Författaren Tone Rörseth har alltid varit fascinerad av den unika mångfalden i naturen, årstiderna och de fantastiska skatter som finns att använda i skogen och trädgården.
Här finns en rolig mix av frukt, grönsaker, kvistar och mossa, tyg, fjädrar, pärlor, silvertråd, samt vilda och köpta blommor. Målet är att läsaren ska våga bortse från traditionella tankegångar om vad som är passande att dekorera bordet med, och i stället våga blanda och leka med olika material. Resultatet blir både modernt, spännande och vackert!
En bordsdekoration kan vara allt från tallriksunderlägg, glasunderlägg, placeringskort, servettringar, blomsterkreationer, grönsaksvaser, isdekorationer, en krans hängande över eller på bordet, till en mobil i ett fönster - eller allt i en härlig kombination!
Bokens teman utgår från naturens växlingar; vårgrönt, påskäggslunch, sommarängsinspiration, svärmor på fika, höstsoppa, vintermiddag, julpynt och mycket mer.


Läs mer

Tone Rörseth

Bordsdekorationer