Jörgen Hermansson

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Jakt i Norden är den stora boken om jakt, skapad av Sten Christoffersson, en av Sveriges främsta jaktskribenter. En inspirerande bok för både nya och rutinerade jägare som vill berika sitt vetande om jakt, jaktvapen och hundar.

Jakt i Norden rymmer rikt illustrerade och faktaspäckade kapitel om allt ifrån jaktens historia till de modernaste vapnen, från rådjursjakt och älgjakt till småviltjakt och kustjakt. Det första stora kapitlet behandlar uttömmande jägarens vapen. Vi får lära oss om hagelvapen och kulvapen, om kombivapen och om grundläggande ballistik, olika kalibrar, kikarsikten med mera. Så beskrivs inskjutning samt det praktiska skyttet med specialträning för olika jaktformer. Nästa kapitel behandlar jakthunden: drivande, stående och stötande hundar, apporterande hundar, älghundar, grythundar ... Så kommer vi till själva jakten. Boken beskriver utförligt i ord och bild alla former av älgjakt med och utan hund. Men också vildrensjakt och hjortjakt, vildsvinsjakt och rådjursjakt med hagel- och kulvapen. Jakten på Nordens fyra stora rovdjur är ett särskilt kapitel som beskriver jakten på björn, lo, järv och varg. Säljakt är ett annat specialkapitel. Småviltsjakt i skogslandskap innefattar olika jaktformer på jakt på hare, skogsfågel, räv, grävling och mårdhund. I jorbrukslandskapet bedrivs trampjakt och klappjakt på hare, vildkanin, fasan, duvao ch gås. Medan småviltjakten i fjällvärlden riktar in sig på ripa och har, och vid inlandsvattnen och kusten jagar vi änder och gäss men även bäver.

Huvudförfattare och redaktör är Sten Christoffersson. Medförfattare är Bernt Karlsson, Göran Bengtsson, Jörgen Hermansson, Ole Andreassen, Ole Kirkemo och Ulf Lindroth.

Läs mer

Sten Christoffersson, Bernt Karlsson, Göran Bengtsson, Jörgen Hermansson, Ole Kirkemo, Ulf Lindroth, Ole Andreassen

Jakt i Norden