Kerstin Hultén

Utforska författaren

Utgivning

Om boken

Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Tillhör du dem som har tröttnat på att servera korv och köttbullar? Klara Dessers bok med goda och hälsosamma middagstips för familjen kommer nu i efterlängtad ny upplaga.

Det kommer ständigt nya larmrapporter om hur osunt leverne hos dagens barn och ungdomar kommer att leda en stor del av dem in i ålderssjukdomar redan i unga år. I dag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt. Klara Desser visar att det inte bara är möjligt, utan att det kan vara både enkelt och roligt!

Det finns en mängd "ickemat" som innehåller massor av energi men som saknar näring och som kroppen och hjärnan fungerar dåligt av. Detta gäller till exempel glass, bullar, kakor, sockrade mellanmål som färdiga "frukt"-soppor, flingor, chips och läsk. Vi äter 43 kilo socker per person och år och 80 procent kommer från hel- och halvfabrikat.

Precis som i Klara Dessers tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, så kallat GI. Denna metod fungerar inte bara för att normalisera vikt utan även för att reducera humörsvängningar och förbättra den intellektuella skärpan.

Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga. Klaras GI-mat för familjen innehåller såväl fakta som enkla tips för att underlätta det vardagliga livet. Sist men inte minst en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.

Läs mer

Klara Desser, Kerstin Hultén

Klaras GI-mat för familjen