Adrian Domines

Utforska författaren

Adrian Domines har allt sedan barndomen haft en stor kärlek till naturen och en ständigt pånyttfödd längtan till det harmoniska, ursprungliga medvetandetillstånd vi bara kan uppnå befriade från kulturen och språkets bojor. Relationen till naturen har fördjupats genom åren. Sedan 1982 har han utforskat stora delar av södra Patagonien och Eldslandet, guidat resenärer, vandrat, ridit, havspaddlat, flugfiskat. Som första svensk rundade han Kap Horn i kajak 1986... I boken Natursport får vi följa med honom på äventyrliga resor runt jorden i jakt på den ultimata naturupplevelsen.

Utgivning

Om boken

Att rida, paddla, fiska, fridyka eller varför inte utöva bågskytte i vildmark och fri natur skänker en alldeles särskild tillfredsställelse. Här kan du komma i kontakt med ditt ursprungliga jag och nå en kontemplativ sinnesfrid du inte trodde var möjlig.

Adrian Domines har allt sedan barndomen haft en stor kärlek till naturen och en ständigt pånyttfödd längtan till det harmoniska, ursprungliga medvetandetillstånd vi bara kan uppnå befriade från kulturen och språkets bojor. Relationen till naturen har fördjupats genom åren. Sedan 1982 har han utforskat stora delar av södra Patagonien och Eldslandet, guidat resenärer, vandrat, ridit, havspaddlat, flugfiskat. Som första svensk rundade han Kap Horn i kajak 1986... I Natursport får vi följa med honom på äventyrliga resor runt jorden i jakt på den ultimata naturupplevelsen.
Den här boken är en inspirationsbok som också ger en kort introduktion till natursporterna vildmarksridning, kajakpaddling, bågskytte och flugfiske - lite om metoderna, teknikerna, utrustningen, platserna. Det är för övrigt i det här sammanhanget mindre adekvat att benämna dessa aktiviteter sporter eftersom inslag av tävlingsmoment bara stör upplevelsen och det meditativa lugn som snart infinner sig under den djupa samvaron med naturen.
En rikt illustrerad inspirationsbok alltså för såväl nybörjaren som den mer erfarne. Och den perfekta presentboken till de ständigt ökande skarorna av manliga och kvinnliga natursportutövare.

Läs mer

Adrian Domines

Natursport