Natursport

Författare

Adrian Domines

Natursport

Svenska

2008-08-15

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Jakt & fiske

Författare

Recensionsdag

2008-09-08

Publiceringsdatum

2008-08-15

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151848914

Antal Sidor

188

Vikt (kg)

0.922

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

267

Bredd (mm)

197

Böcker av författaren

Om boken

Att rida, paddla, fiska, fridyka eller varför inte utöva bågskytte i vildmark och fri natur skänker en alldeles särskild tillfredsställelse. Här kan du komma i kontakt med ditt ursprungliga jag och nå en kontemplativ sinnesfrid du inte trodde var möjlig.

Adrian Domines har allt sedan barndomen haft en stor kärlek till naturen och en ständigt pånyttfödd längtan till det harmoniska, ursprungliga medvetandetillstånd vi bara kan uppnå befriade från kulturen och språkets bojor. Relationen till naturen har fördjupats genom åren. Sedan 1982 har han utforskat stora delar av södra Patagonien och Eldslandet, guidat resenärer, vandrat, ridit, havspaddlat, flugfiskat. Som första svensk rundade han Kap Horn i kajak 1986... I Natursport får vi följa med honom på äventyrliga resor runt jorden i jakt på den ultimata naturupplevelsen.
Den här boken är en inspirationsbok som också ger en kort introduktion till natursporterna vildmarksridning, kajakpaddling, bågskytte och flugfiske - lite om metoderna, teknikerna, utrustningen, platserna. Det är för övrigt i det här sammanhanget mindre adekvat att benämna dessa aktiviteter sporter eftersom inslag av tävlingsmoment bara stör upplevelsen och det meditativa lugn som snart infinner sig under den djupa samvaron med naturen.
En rikt illustrerad inspirationsbok alltså för såväl nybörjaren som den mer erfarne. Och den perfekta presentboken till de ständigt ökande skarorna av manliga och kvinnliga natursportutövare.

Läs mer

Adrian Domines

Natursport