Ken Thompson

Utforska författaren

Ken Thompson är växtekolog och universitetslektor vid University of Sheffield. Han skriver regelbundet i brittiska trädgårdstidningar, framför allt om den vetenskapliga bakgrunden till det som händer i en trädgård. Han har skrivit flera böcker, bland annat An Ear to the Ground och No Nettles Required. Kompostboken är hans första bok som översatts till svenska.

Utgivning

Om boken

Från nyklippt till förmultnat - Kompostboken är en praktisk guide till hur du förvandlar trädgårdsavfallet till miljövänligt gödningsmedel. Här får du veta hur man ordnar en enkel kompostbehållare, väljer rätt verktyg och lämplig ambitionsnivå för sin trädgård.

Få saker är så bra för miljön och dina växter som trädgårdskompost. I Ken Thompsons bok avslöjas mysterierna som gör komposteringen till ett enkelt hantverk.
Man behöver till exempel inte vända komposten om man inte vill. Allt organiskt material blir ju till kompost förr eller senare bara man har lite tålamod.
I boken predikas inte någon bestämd metod, men med en förståelse av de grundläggande principerna hittar man lättare en metod som passar den egna trädgården.
Boken är roligt och fantasifullt formgiven i kongenial återbruksstil med en känsla av wellpapp och returmaterial.

Innehåll: Förstå komposten: Vad är kompost; vetenskapen bakom - vad är det som händer under komposteringsprocessen; passande ingredienser; temperaturens betydelse
Att göra en kompost: Användning av mjukt avfall; vad gör man med allt gräsklipp; vad gör man med kvistar och löv; praktiska verktyg
Kompostbehållaren: Val av behållare - plast eller trä; tillverka egna behållare - från halm till hönsnät; roterande behållare; maskodlingar
Använda kompost: När komposten är klar; var ska den användas; blanda till planteringsjord
Andra sätt att återanvända trädgårdsavfall eller gröngödslingsgrödor
Felsökning. Tips och adresser. Register
Läs mer

Ken Thompson, Mark Hudson

Kompostboken