Amanda Goldberg

Foto: Richard Choi

Utforska författaren

Amanda Goldberg är dotter till Leonard Goldberg, som har producerat tv-serier som Charlies änglar, Starsky & Hutch och filmer som War Games och Sova med fienden. Amanda har en examen i engelsk litteratur och har listats som ”One to Watch” av Vogue samt jobbat för den framgångsrika modedesignern Todd Oldham. Hon har också arbetat som filmproducent tillsammans med sin far.

Utgivning

Om boken

Lola Santini föddes under oscarsnatten för 26 år sedan (hennes mamma fick inte ens av sig feststassen innan bebisen var ute) och sina födelsedagar har hon vanligtvis firat på plats, mellan guldstatyetter, haute couture, forcerade leenden och falska kindpussar.

Pappa Santini har en lång rad filmsuccéer bakom sig, ett faktum som rullar ut röda mattan för hans dotter i de allra flesta fall. Men själv har Lola hittills inte riktigt lyckats med något i sitt liv, trots obetalbara kontakter, skådespeleriförsök med stor budget och en åtråvärd praktikantsejour hos Karl Lagerfeld i Paris. Dessutom krånglar hon till sin tillvaro genom att alltid falla för kändisegon, som gör slut via sina agenter.

Tillsammans med sina bästa vänner Kate, Cricket och Julian försöker hon hitta sin plats och hålla sig kvar i den rusande och obarmhärtiga karusell som är Los Angeles inför oscarsgalan. Det blir en intensiv kamp mot klockan, mot åtskilliga nojiga celebriteter och mot sina egna tillkortakommanden.

Galaprinsessor tar dig med till Hollywoods hetaste fester, dit stjärnorna är beredda att göra vad som helst för att få en inbjudan, och in bakom kulisserna i filmvärldens klimax - den nu 80-årsjubilerande oscarsgalan. Vad händer egentligen när tv-kamerorna stängts av, i rummen dit de aldrig når?

I en värld där strålkastarljuset är den sannaste bekräftelsen, där ytan är avgörande och man aldrig är bättre än sitt senaste misslyckande - ska Lola Santini försöka bli huvudperson i sitt eget liv.

Läs mer

Ruthanna Hopper, Amanda Goldberg

Galaprinsessor