Danjel Henriksson

Utforska författaren

Danjel Henriksson föddes i Överkalix, nära Polcirkeln, för tjugofem år sedan. Han har de senaste åren arbetat som frilansade skribent och föreläsare och studerar vid sidan av sina uppdrag energiteknik och nationalekonomi på Umeå universitet. På fritiden är basket den stora passionen, liksom skidåkning och bergsklättring. Danjel har hunnit med en del stickspår under åren och har bland annat arbetat som lärare, klätterinstruktör, taxichaufför och på universitetet i Umeå med studiesociala frågor.

Utgivning

Om boken

Det började som en oskyldig dröm och slutade som ett världsomspännande äventyr. Danjel hade i princip aldrig seglat när han en dag slaktade spargrisen, ringde på en annons och köpte en segelbåt - osedd!
Den stora kärleken hade flytt utomlands, fortsatta studier kändes fel och det måste till en förändring. Målet var att segla till Medelhavet men projektet växte till oanade proportioner och snart styrde Danjel, och hans vänner Kajsa och Jonatan västerut och var på väg jorden runt.
Det här är ett oerhört inspirerande, självupplevt äventyr genomfört med ungdomlig entusiasm och en okuvlig strävan för att nå nya horisonter. Resan ges i berättelsen flera dimensioner eftersom många av de tillfälliga besättningsmedlemmarna har fått bidra med sin historia.
Från Bottenviken ända till Söderhavet och därifrån vidare tog vännerna sig med sin Sally Blue; en i mångas ögon underutrustad Albin Vega av årgång 1968. På 38 000 sjömil och 680 dagar genom piratvatten och med många stopp, besättningsbyten och äventyr på vägen gjorde Danjel och hans besättning det omöjliga. Alla sa ju att de skulle dö ...

Läs mer

Danjel Henriksson, Jonatan Bonthron, Kajsa Björn

Alla sa vi skulle dö