Margaret Mitchell

Utforska författaren

Margaret Mitchell föddes i Atlanta, Georigia, år 1900 och var krönikör på Atlanta Journal under 20-talet. Hon romandebuterade med Borta med vinden 1936 och gjorde omedelbar succé. Framgångarna förstärktes när filmversionen hade premiär tre år senare. Hon dog i en trafikolycka i Atlanta 1949.

Utgivning

Om boken

Efter att ha fått sitt hjärta krossat av den aristokratiske Ashley Wilkes möter Scarlett O'Hara sin själsfrände i den svårfångade charmören Rhett Butler. Det blir startskottet för en svårhanterlig och smärtsam passion - de två är båda lika egensinniga, lika starka. Har lika svårt för att erkänna sina svagheter.

Samtidigt omkullkastar inbördeskriget den lyckliga och bekymmerslösa tillvaron på familjegodset Tara och Scarlett tvingas hantera en verklighet mer smärtsam än hon någonsin kunnat föreställa sig. Hennes värld och hjärta står i brand när hon måste ge sig in i kampen för att rädda det hon håller kärt, undan förintelsen i den bistra kampen mellan nord och syd. I Margaret Mitchells älskade debutroman, med oförglömliga scener, färgstarka miljöer och levande karaktärer, möter vi en historia om överlevnad under de svåraste omständigheter, och ett av världens mest berömda kärlekspar. "Utan tvekan en av de märkvärdigaste debutromaner som någonsin skapats av en amerikansk författare. Den är också en av de bästa."
New York Times

Läs mer

Margaret Mitchell

Borta med vinden