Robert Ballard

Utforska författaren

Robert Ballard upptäckte vraket av Titanic 1985. Han är en av världens mest framstående maringeologer och har revolutionerat utforskandet av djuphaven. Hans filmer om Titanics vrak är världsberömda.

Utgivning

Om boken

Döda män berättar inga historier. Men döda fartyg gör det.

I nästan hundra år har Titanic vilat i Atlantens tysta vatten, 3 800 meter under havsytan. Minnena av natten den 14 april 1912, när hon kolliderade med ett isberg och sjönk med nästan 1 500 personer ombord, dör bort tillsammans med de sista överlevande. Den mest påtagliga påminnelsen om Titanics historia är själva vraket. Men inte ens det bevaras kanske så länge som vi föreställer oss.
Robert Ballard, som outtröttligt sökte efter vraket och upptäckte det 1985, försåg världen med de första bilderna av det stora skeppet sedan hon sjönk till oceanens botten. Nästan tjugo år senare återvände Robert Ballard till vraket och tog ännu mer dramatiska foton. I Titanic - De sista bilderna illustrerar dessa fotografier storslagenheten och värdigheten i världens mest sägenomspunna skeppsbrott.
Robert Ballards undervattensfoton återger vraket och det omgivande vrakfältet in i minsta detalj. Dessa nya bilder uppvisar delar av vraket från en mängd olika håll och tar oss med på en detaljerad tur runt skeppet. Med hjälp av högteknologiska undervattensbilder, historiska svart-vita foton och samtida illustrationer återger Titanic - De sista bilderna den tragiska historien om oceanfartyget så som den aldrig berättats förr.

Läs mer

Robert Ballard, Ian Coutts

Titanic