Titanic

Författare

Robert Ballard

Ian Coutts

Översättare

Öjevind Lång

Titanic

2009-03-26

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kulturhistoria

Översättare

Öjevind Lång

Författare

Recensionsdag

2009-04-06

Publiceringsdatum

2009-03-26

Bokinformation

Originalspråk

Engelska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151851730

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

1.62

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

286

Bredd (mm)

300

Böcker av författaren

Om boken

Döda män berättar inga historier. Men döda fartyg gör det.

I nästan hundra år har Titanic vilat i Atlantens tysta vatten, 3 800 meter under havsytan. Minnena av natten den 14 april 1912, när hon kolliderade med ett isberg och sjönk med nästan 1 500 personer ombord, dör bort tillsammans med de sista överlevande. Den mest påtagliga påminnelsen om Titanics historia är själva vraket. Men inte ens det bevaras kanske så länge som vi föreställer oss.
Robert Ballard, som outtröttligt sökte efter vraket och upptäckte det 1985, försåg världen med de första bilderna av det stora skeppet sedan hon sjönk till oceanens botten. Nästan tjugo år senare återvände Robert Ballard till vraket och tog ännu mer dramatiska foton. I Titanic - De sista bilderna illustrerar dessa fotografier storslagenheten och värdigheten i världens mest sägenomspunna skeppsbrott.
Robert Ballards undervattensfoton återger vraket och det omgivande vrakfältet in i minsta detalj. Dessa nya bilder uppvisar delar av vraket från en mängd olika håll och tar oss med på en detaljerad tur runt skeppet. Med hjälp av högteknologiska undervattensbilder, historiska svart-vita foton och samtida illustrationer återger Titanic - De sista bilderna den tragiska historien om oceanfartyget så som den aldrig berättats förr.

Läs mer

Robert Ballard, Ian Coutts

Titanic