Eva Hillered

Foto: Peter Östman

Utforska författaren

Eva Hillered är singer-songwriter, sångpedagog och musikterapeut. Hon kom nyligen med sin nionde cd "Hill songs" som hon skrivit tillsammans med några amerikanska låtskrivare. Debutskivan "Inte varför utan hur" Grammynominerades.
Förutom det egna låtskrivandet undervisar hon, bland annat är hon ansvarig för Kulturamas singer-songwriter-utbildning. Eva Hillered har skrivit Lathund för låtskrivare.

Lyssna till en intervju med Eva Hillered i Sveriges Radio P4 Uppland

Utgivning

Om boken

Har du någon gång haft lust att skriva en sång, men inte vetat hur du ska gå tillväga? Är du en van låtskrivare som behöver ny inspiration? Har du skrivit några låtar och sedan tappat geisten? Då är Lathund för låtskrivare boken för dig!

Eva Hillered samlar över 20 års erfarenhet av artisteri, låtskrivande och sångundervisning i denna bok.
Här får du tips, kunskap och idéer som gör att du kommer igång med ditt skapande och utvecklas som låtskrivare och artist. Boken tar upp allt du behöver lära dig för att kunna skriva bra sånger och framföra dem inför publik.
Du får inspirerande och handfast vägledning genom den kreativa processen, där du lär dig komma förbi hinder på vägen och hitta ett gott självförtroende i ditt eget specifika sätt att uttrycka dig.
Lathund för låtskrivare är den första handboken i låtskrivande på svenska. Boken innehåller en cd med musikexempel och kan användas som lärobok vid olika typer av musikutbildningar, men också som inspirationsbok för alla intresserade av musik och skapande. I boken avslöjar också flera kända artister och låtskrivare hur det går till när de skriver sina låtar, bland andra:
· Ane Brun
· Marit Bergman
· Stefan Sundström
· Plura Jonsson
· Anna Järvinen
· Marie Bergman
· José Gonzalez
· Annika Norlin

Läs mer

Eva Hillered, Seth Kapadia

Lathund för låtskrivare