Anna Starmer

Utforska författaren

Anna Starmer är utbildad textildesigner vid Chelsea College of Art och har utvecklat design- och trendidéer för bland annat Ikea och Marks & Spencer. Hon är med i British Textile Group, har skrivit flera böcker om färg och arbetar regelbundet för Elle Decoration, Marie Claire och Vouge.

Utgivning

Om boken

Dovt eller klart, neutralt eller djärvt? Trendanalytiker spår att minimalismens era är över. Nu är det dags för färg! Här är boken som hjälper dig att skapa den omgivning som passar just dig. 200 färgpaletter ger inspiration och praktisk vägledning.

Det mest effektiva sättet att förvandla ett rum är genom att ändra färgsättningen. Färger kan som ingenting annat ge liv åt en inredning och få ett rum att verka större eller mindre, varmt eller svalt - allt efter behov.
Efter några år av vitt och ljust har det mer färggranna kommit tillbaka i inredningen. På väggar, tapeter och textilier är det nu klara och strålande kulörer som gäller - gärna i kombinationer och mönster. Men det är inte helt lätt att veta hur man ska uppnå det resultat man önskar. Vad matchar och vilka färgkombinationer fungerar sämre?
Hemmets färgguide är en praktisk handbok som hjälper dig att skapa den miljö du önskar. Den innehåller 200 inspirerande färgpaletter och pedagogiska texter som gör att du vågar lite mer. Här beskrivs vilka stämningar olika färgsättningar förmedlar, och du kan lätt leta upp din favoritfärgskala och se vilka kombinationer som är mest lyckade inom denna, eller mellan den och andra skalor.
I bokens inledande avsnitt behandlas färgteori, stämningar som olika färger kan skapa och ljusets betydelse. Här får vi också lära oss hur man bygger upp en färgprovspärm som visar helheten med färger och strukturer.
Färgpaletterna är indelade i nio färgskalor: rosa färger, röda, orange och bruna, gula, gröna, blå, violetta, neutrala färger samt grått. I varje avsnitt finns ett stort antal paletter med olika inriktningar att välja bland, till exempel intensiva, nostalgiska, fantasifulla, energirika, romantiska, bleka och lugna. Upptäck hur färg kan användas för att skapa en viss atmosfär eller för att ge illusionen av rymd, djup, värme och ljus. Hitta det tema som passar just din personlighet, och bli din egen designer!

Läs mer

Anna Starmer

Hemmets färgguide