Hemmets färgguide

Författare

Anna Starmer

Översättare

Bodil Andersson

Hemmets färgguide

2009-09-22

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Praktiska handböcker

Översättare

Bodil Andersson

Författare

Recensionsdag

2009-10-12

Publiceringsdatum

2009-09-22

Bokinformation

Originaltitel

The Colour Scheme Sourcebook

Originalspråk

Svenska

Format

Spiral

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113023533

Antal Sidor

256

Vikt (kg)

0.689

Ryggbredd (mm)

31

Höjd (mm)

205

Bredd (mm)

170

Böcker av författaren

Om boken

Dovt eller klart, neutralt eller djärvt? Trendanalytiker spår att minimalismens era är över. Nu är det dags för färg! Här är boken som hjälper dig att skapa den omgivning som passar just dig. 200 färgpaletter ger inspiration och praktisk vägledning.

Det mest effektiva sättet att förvandla ett rum är genom att ändra färgsättningen. Färger kan som ingenting annat ge liv åt en inredning och få ett rum att verka större eller mindre, varmt eller svalt - allt efter behov.
Efter några år av vitt och ljust har det mer färggranna kommit tillbaka i inredningen. På väggar, tapeter och textilier är det nu klara och strålande kulörer som gäller - gärna i kombinationer och mönster. Men det är inte helt lätt att veta hur man ska uppnå det resultat man önskar. Vad matchar och vilka färgkombinationer fungerar sämre?
Hemmets färgguide är en praktisk handbok som hjälper dig att skapa den miljö du önskar. Den innehåller 200 inspirerande färgpaletter och pedagogiska texter som gör att du vågar lite mer. Här beskrivs vilka stämningar olika färgsättningar förmedlar, och du kan lätt leta upp din favoritfärgskala och se vilka kombinationer som är mest lyckade inom denna, eller mellan den och andra skalor.
I bokens inledande avsnitt behandlas färgteori, stämningar som olika färger kan skapa och ljusets betydelse. Här får vi också lära oss hur man bygger upp en färgprovspärm som visar helheten med färger och strukturer.
Färgpaletterna är indelade i nio färgskalor: rosa färger, röda, orange och bruna, gula, gröna, blå, violetta, neutrala färger samt grått. I varje avsnitt finns ett stort antal paletter med olika inriktningar att välja bland, till exempel intensiva, nostalgiska, fantasifulla, energirika, romantiska, bleka och lugna. Upptäck hur färg kan användas för att skapa en viss atmosfär eller för att ge illusionen av rymd, djup, värme och ljus. Hitta det tema som passar just din personlighet, och bli din egen designer!

Läs mer

Anna Starmer

Hemmets färgguide