Björn Häger

Foto: Peter Jönsson

Utforska författaren

Björn Häger har 30 års erfarenhet som journalist. Han har bland annat varit inrikesreporter på Ekot, programledare på Studio Ett och reporter på TV4-Nyheterna och på Kalla fakta. Han är också en flitigt anlitad lärare och föreläsare inom ämnen som research, berättande och intervjuteknik.

Björn Häger har varit ordförande för Grävande Journalister och skrivit läroböcker om journalistik. Han har fått Guldspaden, Stora Ekopriset och Gyllene Dynamon, och var fram till nyligen Publicistklubbens ordförande.

Ett av momenten i hans kurser heter ”Konsten att intervjua Carl Bildt”.

Utgivning

Om boken

Få politiker - eller personer för den delen - väcker så många känslor som Carl Bildt. Efter Dag Hammarskjöld och Olof Palme vår i särklass internationellt mest kände statsman. Han har beskrivits som politikens rockstjärna men också som en teflonman som skickligt skakar av sig skandaler och misstag.

Journalisten Björn Häger tecknar ett sammansatt och närgånget porträtt av en av vår tids mest intressanta personligheter, som funnits i den politiska maktens centrum under snart fem decennier. Historien om Carl Bildt är också en berättelse om Sverige, från sextiotalet och fram till idag.

Läs mer

Björn Häger

Uppdrag Bildt

Nyheter

19 november 2018

Vinn månadens pocketnyheter!

Nyheter