Uppdrag Bildt

Författare

Björn Häger

Uppdrag Bildt

Svenska

2017-08-02

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2017-08-23

Publiceringsdatum

2017-08-02

Formgivare omslag

Miroslav Sokcic

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Pocket

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113052366

Antal Sidor

644

Vikt (kg)

1.041

Ryggbredd (mm)

47

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

161

Klimatpåverkan

920g CO2e
Papper
ca 786 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 16 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 119 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Uppdrag Bildt

Recensioner

”Svårslagen och stundom lysande skildring av Carl Bildt”

”Vad läsaren får sig till livs i Hägers välskrivna och läsvärda bok är i hög grad mediegestalten snarare än politikern Bildt. ”

”Björn Häger har gjort en rapp och kunnig granskning av makthavaren Carl Bildt.” Henrik Berggren

”Stilen är syrligt avvägd, sex decennier forsar fram på 600 sidor. De stora händelserna blir aldrig för tunga och de små aldrig för lätta.” Åsa Linderborg

Böcker av författaren

Om boken

Få politiker - eller personer för den delen - väcker så många känslor som Carl Bildt. Efter Dag Hammarskjöld och Olof Palme vår i särklass internationellt mest kände statsman. Han har beskrivits som politikens rockstjärna men också som en teflonman som skickligt skakar av sig skandaler och misstag.

Journalisten Björn Häger tecknar ett sammansatt och närgånget porträtt av en av vår tids mest intressanta personligheter, som funnits i den politiska maktens centrum under snart fem decennier. Historien om Carl Bildt är också en berättelse om Sverige, från sextiotalet och fram till idag.

Läs mer

Björn Häger

Uppdrag Bildt

Nyheter

19 november 2018

Vinn månadens pocketnyheter!

Nyheter