Jeremy Stangroom

Utforska författaren

Jeremy Stangroom, fil dr på London School of Economics, är för närvarande redaktör för nya media på Philosophers' Magazine, som han grundade tillsammans med Julian Baggini 1997.

Han har skrivit ett antal böcker, bland annat Einsteins gåta, The Little Book of Big Ideas: Philosophy och The Littel Book of Big Ideas: Religion.

Utgivning

Om boken

Paradoxer och etiska problem som garanterat sätter dina förutfattade meningar på prov. Genom utmanande och bitvis frustrerande frågeställningar vinner du insikter i ditt eget moraliska system.

Är det bättre att vara sexist än misantrop? Är det vår moraliska plikt att göra slut på världen? Är du smygimperialist? Och vad är det egentligen för fel på att äta upp sin katt?

I Skulle du äta din katt? får du chansen att granska dessa och många andra etiska problem. Författaren till Einsteins gåta, Jeremy Stangroom, presenterar här en samling klassiska och moderna paradoxer och problem som garanterat sätter dina förutfattade meningar på prov. Han skapar moderna versioner av klassiska dilemman som det moraliska i att begå självmord och det etiska i vedergällning.
Varje problem belyser olika spörsmål inom moralfilosofin och hjälper till att sprida ljus över dina egna värderingar. Stangroom diskuterar den filosofiska bakgrunden till varje enskild fråga, möjliga lösningar och vissa av implikationerna i de föreslagna lösningarna. En unik moralbarometer visar vad din egen inställning till problemen säger om ditt moraliska system.

Från klassiska problem som den om fri vilja kontra determinism till samtida kontroverser som de om självmord och tortyr. Skulle du äta din katt? ökar din medvetenhet och utmanar dina idéer.

Läs mer

Jeremy Stangroom

Skulle du kunna äta din katt?