Skulle du kunna äta din katt?

Författare

Jeremy Stangroom

Översättare

Öjevind Lång

Skulle du kunna äta din katt?

Svenska

2010-04-29

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kunskap

Översättare

Öjevind Lång

Författare

Recensionsdag

2010-05-23

Publiceringsdatum

2010-04-29

Bokinformation

Originaltitel

Would you eat your cat?

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Häftad

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113024042

Antal Sidor

144

Vikt (kg)

0.27

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

197

Bredd (mm)

140

Böcker av författaren

Om boken

Paradoxer och etiska problem som garanterat sätter dina förutfattade meningar på prov. Genom utmanande och bitvis frustrerande frågeställningar vinner du insikter i ditt eget moraliska system.

Är det bättre att vara sexist än misantrop? Är det vår moraliska plikt att göra slut på världen? Är du smygimperialist? Och vad är det egentligen för fel på att äta upp sin katt?

I Skulle du äta din katt? får du chansen att granska dessa och många andra etiska problem. Författaren till Einsteins gåta, Jeremy Stangroom, presenterar här en samling klassiska och moderna paradoxer och problem som garanterat sätter dina förutfattade meningar på prov. Han skapar moderna versioner av klassiska dilemman som det moraliska i att begå självmord och det etiska i vedergällning.
Varje problem belyser olika spörsmål inom moralfilosofin och hjälper till att sprida ljus över dina egna värderingar. Stangroom diskuterar den filosofiska bakgrunden till varje enskild fråga, möjliga lösningar och vissa av implikationerna i de föreslagna lösningarna. En unik moralbarometer visar vad din egen inställning till problemen säger om ditt moraliska system.

Från klassiska problem som den om fri vilja kontra determinism till samtida kontroverser som de om självmord och tortyr. Skulle du äta din katt? ökar din medvetenhet och utmanar dina idéer.

Läs mer

Jeremy Stangroom

Skulle du kunna äta din katt?