Bo Malmros

Utforska författaren

Bo Malmros föddes i Uppsala. Som säljare, och slutligen som vd för den svenska delen av ett internationellt företag inom vattenbehandling, har det blivit många resor inom och utom Sverige.
Friluftsliv och fysiska utmaningar har alltid lockat och både maratonlopp och en Svensk klassiker klarade han av i femtioårsåldern. Seglingen har varit en stor del av hans liv alltsedan han i trettioårsåldern flyttade till Stockholm, och en världsomsegling lockade länge.
Bo har tre barn och sex barnbarn.

Bo och Lisa Livstedt Malmros träffades på en 24-timmarssegling och långsegling blev ett av samtalsämnena på nattpasset. Båda var fria och växande kärlek och flitigt deltagande i Svenska Oceanseglingsklubbens arrangemang ledde till beslutet att testa livet som långseglare.

Aphrodite 36:an köptes som skrov och färdigställdes för långsegling under drygt två år, med hjälp av skickliga hantverkare och hundraprocentig egen insats vid Svinninge Marina. Där sjösattes hon och döptes till Vindrosa i maj 1997. Ett år senare var Vindrosa, Bo och Lisa redo och kastade loss.

Utgivning

Om boken

Många drömmer om att förändra sitt liv, att våga ta steget till friheten och resandet. Bo och Lisa, två helt vanliga semesterseglare, gör slag i saken och realiserar den gemensamma drömmen: att segla jorden runt. Under fem år styr de sin S/Y Vindrosa på världens hav.

Seglingen innebär strapatser och vid många tillfällen får de testa gränserna och sin förmåga att lösa problem. De seglar tjugofem dygn i sträck, kör på en val, handstyr i tre veckor, drejar bi, lever på konservburkar och fisk och får minimalt med sömn. Seglen skörar och motorn strejkar.
Samtidigt finns friheten, möjligheterna, underbara seglingsstunder, möten med främmande kulturer och många spännande människor. Lisa och Bo kommer nära människor i deras vardag, längre in i sig själva och närmare varandra.
Följ parets uppriktiga beskrivning av vardag och äventyr. Segla med till Pärlöarna, Galapagos och Söderhavet och finn nya platser att besöka i Med vinden i ryggen.

Ur boken:
"Verkligheten är just nu … bara hav och hav. Vresigt och respektingivande häver det sig runtomkring oss. Det har sin gång och Vindrosa följer rytmen, dansar och rör sig upp och ner på den oroliga havsytan. Men även ett oroligt hav och en ilsken vind har sina nyanser. Uppmärksamma på skiftningar i färg, rörelse och vindens olika ljud, känner vi minsta förändring och är beredda att justera segel och vindvinkel. Havet finns runt oss och i oss."

Läs mer

Lisa Livstedt Malmros, Bo Malmros

Medvind