Medvind

Författare

Lisa Livstedt Malmros

Bo Malmros

Medvind

Svenska

2010-08-31

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Seglarberättelser

Författare

Recensionsdag

2010-09-15

Publiceringsdatum

2010-08-31

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113024585

Antal Sidor

360

Vikt (kg)

0.793

Ryggbredd (mm)

30

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

160

Böcker av författaren

Om boken

Många drömmer om att förändra sitt liv, att våga ta steget till friheten och resandet. Bo och Lisa, två helt vanliga semesterseglare, gör slag i saken och realiserar den gemensamma drömmen: att segla jorden runt. Under fem år styr de sin S/Y Vindrosa på världens hav.

Seglingen innebär strapatser och vid många tillfällen får de testa gränserna och sin förmåga att lösa problem. De seglar tjugofem dygn i sträck, kör på en val, handstyr i tre veckor, drejar bi, lever på konservburkar och fisk och får minimalt med sömn. Seglen skörar och motorn strejkar.
Samtidigt finns friheten, möjligheterna, underbara seglingsstunder, möten med främmande kulturer och många spännande människor. Lisa och Bo kommer nära människor i deras vardag, längre in i sig själva och närmare varandra.
Följ parets uppriktiga beskrivning av vardag och äventyr. Segla med till Pärlöarna, Galapagos och Söderhavet och finn nya platser att besöka i Med vinden i ryggen.

Ur boken:
"Verkligheten är just nu … bara hav och hav. Vresigt och respektingivande häver det sig runtomkring oss. Det har sin gång och Vindrosa följer rytmen, dansar och rör sig upp och ner på den oroliga havsytan. Men även ett oroligt hav och en ilsken vind har sina nyanser. Uppmärksamma på skiftningar i färg, rörelse och vindens olika ljud, känner vi minsta förändring och är beredda att justera segel och vindvinkel. Havet finns runt oss och i oss."

Läs mer

Lisa Livstedt Malmros, Bo Malmros

Medvind