Ann-Louice Dahlgren

Foto: Carlo Rocchi-Bilancini

Utforska författaren

Ann-Louice Dahlgren, född 1972, bor i Rom sedan många år där hon arbetar som frilansjournalist och konsult för italienska och internationella uppdragsgivare.
Hon arbetar även med film och TV; som location manager och producent har hon hela Italien som arbetsfält. Nyligen gick den uppmärksammade dokumentären Videocracy, för vilken hon är medproducent, upp på biografer i Europa.
Ann-Louice Dahlgren har tidigare utkommit med boken Resa till Rom på annat förlag.

Utgivning

Om boken

Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjerar recepten från de olika regionerna. Författaren berättar om de fyra stora kompositörerna Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini och Ruggero Leoncavallo och deras förhållande till sin hemtrakts lokala kök.

Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.

Läs mer

Ann-Louice Dahlgren

Italiensk afton