Italiensk afton

Författare

Ann-Louice Dahlgren

Italiensk afton

2009-11-03

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2009-11-03

Recensionsdag

2009-11-16

Kategori

Allmänna kokböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Omslagsfotograf

David Loftus

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113026787

Antal Sidor

80

Vikt (kg)

0.554

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

248

Bredd (mm)

198

Böcker av författaren

Om boken

Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjerar recepten från de olika regionerna. Författaren berättar om de fyra stora kompositörerna Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini och Ruggero Leoncavallo och deras förhållande till sin hemtrakts lokala kök.

Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.

Läs mer

Ann-Louice Dahlgren

Italiensk afton