Stefano Catenacci

Foto: David Loftus

Utforska författaren

Stefano Catenacci har i många år varit mannen bakom maten på nationalklenoden, tillika världens kanske vackraste restaurang, Operakällaren i Stockholm.

När kronprinsessan bjuder till bröllopsmiddag trakteras gästerna Stefanos matlagning.

Utgivning

Om boken

Här bjuder stjärnkocken Stefano Catenacci på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.

Till vardags styr Stefano Catenacci ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på Operakällaren i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig, och då blir det mat från hans älskade Toscana.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Stefano kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien "Stjärnkocken vid din spis" ingår också Danyel Couets Mina smaker från Provence, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona.

Läs mer

Stefano Catenacci

Mitt goda Toscana